Motorul cu numarul 400.000 este un motor EcoBoost de 1 litru cu 125 CP care va echipa un model Focus Titanium Deep Impact Blue, in 5 usi. Ford a inceput productia de motoare la uzina de la Craiova in mai 2012, cu propulsorul EcoBoost de 1 litru, urmat in aprilie 2013 de motorul EcoBoost de 1,5 litri. In prezent, Ford fabrica la Craiova aproximativ 700 de motoare pe zi.motoare Ecoboost Ford Craiova

Motoarele fabricate la Craiova sunt livrate la fabricile de vehicule Ford din Germania, Spania, Turcia, Taiwan si Thailanda. "Uzina de motoare de la Craiova are un rol foarte important in ansamblul flexibilitatii si stemului global Ford de productie a motoarelor, contribuind semnificativ la cerererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil si emisii scazute de CO2”,a declarat John Oldham, seful Sectiei de Productie Motoare de la Ford Craiova.

Fabrica de motoare de la Craiova are 800 de angajati, care lucreaza in 2 si 3 ture pentru a satisface cererea de pe piata pentru motoarele Ford EcoBoost. Pentru a marca productia a 400.000 de motoare, echipa Ford Craiova si pilotul Simone Tempestini care reprezinta Romania in Campionatul Mondial de Raliuri, au creat un film special, inspirat de faimoasele serii „Gymkhana” ale lui Ken Block.