BMW prezinta cea de-a sasea generatie a limuzinei BMW Seria 7, care vine cu plastic ranforsat cu fibra de carbon in structura caroseriei, farurile BMW cu laser, acoperisului din sticla Sky Lounge Panorama, suportul de smartphone cu statie de incarcare prin inductie.

Noul Seria 7 a primit si Touch Command (tableta pentru controlul functiilor din automobil), noul BMW Head-Up Display (o noua generatie cu suprafata de proiectie cu 75% mai mare), avertizare la trafic transversal, asistare a controlului directiei si al benzii, protectie activa in caz de coliziune laterala, Surround View (vedere de jur-imprejur) cu imagine 3D View si sistem Remote Control Parching (parcare asistata de la distanta, premira mondiala pe un automobil de serie).BMW Seria 7

Solutiile BMW EfficientLightweight contribuie la reducerea masei noilor modele BMW Seria 7 cu pana la 130 de kilograme fata de generatia anterioara. Elementul central este structura Carbon Core a caroseriei sedanului de lux, un produs al transferului tehnologiei din dezvoltarea modelelor BMW i.

Noul BMW Seria 7 este disponibil cu o versiune actualizata a motorului V8 benzina si cu versiuni cu sase cilindri dispusi in linie benzina si diesel, din cea mai noua generatie de propulsoare a BMW Group. Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte, si aceasta fiind o dezvoltare noua.

Configuratia standard include suspensie pneumatica pe ambele punti cu reglarea garzii la sol (o premiera pentru BMW) si Dynamic Damper Control (control dinamic al amortizoarelor). O alta premiera care este prezentata cu acest model este Executive Drive Pro cu stabilizare activa a ruliului si functionare proactiva pe baza informatiilor obtinute de la o camera cu vedere stereoscopica si date de la sistemul de navigatie. Barele stabilizatoare controlate electromecanic reduc ruliul caroseriei in virajele abordate dinamic, iar sistemul de control proactiv al sasiului adapteaza reactiile amortizoarelor la suprafata traseului.

La noul BMW Seria 7, monitorul sistemului de operare iDrive vine in premiera sub forma unui Touch Display. Aceasta inseamna ca clientii vor putea opera sistemul in maniera intuitiva a dispozitivelor portabile. Sistemul de control clasic, cu controller rotativ, butoane rapide si butoane favorite este si acesta disponibil pentru a putea asigura operarea sistemului intr-un mod care nu distrage atentia de la condus. O completare a functionalitatii sistemului iDrive, o alta premiera mondiala, este controlul prin gesturi. Miscari mainii inregistrate de un senzor 3D amplasat in plafon, in zona oglinzii, si ofera o modalitate extrem de intuitiva si usoara de operare a functiilor de infotainment. Gesturile pot fi utilizate pentru o serie de functii, inclusiv ajustarea volumului audio si pentru a accepta sau a respinge apelurile telefonice.

Modelele BMW 750Li xDrive, BMW 740Li, BMW 730Ld si BMW 730Ld xDrive comandate cu dotarea optionala Executive Lounge, pentru un nivel de confort exclusiv. Acest pachet de echipare include aer conditionat automat cu control pe patru zone, scaune reglabile electric si cu functie de masaj - in spate si ventilare activa a scaunelor pentru toate locurile, dar si scaune optionale Executive Lounge (permite glisarea scaunului pasagerului fata pentru a crea mai mult loc pentru locul spate), consola spate Executive Lounge si experienta entertainment pentru locurile din spate cu Touch Command BMW.BMW Seria 7

Versiunea cu ampatament lung a noului BMW Seria 7 va fi disponibila si cu acoperis de sticla Sky Lounge Panorama. Lumina emisa de modulele LED montate pe lateral este distribuita uniform pe suprafata de sticla, unde lumineaza un model imprimat care creeaza imaginea unui cer instelat. Pentru acest efect se folosesc in total 15000 LED-uri.

Noul BMW Seria 7 parcheaza de la distanta

Prin utilizarea BMW Display Key, conducatorul poate comanda automobilului sa parcheze sau sa iasa complet automat. Este posibila doar manevra de acces pe locul de parcare, cu fata, atunci cand automobilul este plasat la mai putin de 1,5 lungi de masina de locul de parcare. De asemenea tot automat automobilul poate parasi locul de parcare cu spatele, comandat din cheie. Si celelalte manevre de parcare sunt posibile tot complet automat, inclusiv manevrele de schimbare a treptei de viteza, directie, acceleratie si frana. Insa pentru acestea conducatorul auto trebuie sa ramana la volan si sa supervizeze opratiunea. Noul BMW Seria 7 va fi produs, ca si predecesorii sai, la uzina BMW din Dingolfing.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri