Hackerii au preluat online controlul asupra unui vehicul marca Jeep Cherokee in timp ce stateau comod pe o canapea, la distanta de 15 kilometri de masina. Au oprit motorul masinii, au activat frana de serviciu si au condus masina spre marginea soselei pe care circula. Soferul nu a mai putut controla vehiculul, care s-a rasturnat in santul de la marginea drumului.

Hackerii ar fi folosit un computer si un telefon mobil pentru a accesa sistemele vehiculului de teren prin intermediul conexiunii de Internet.

Potrivit expertilor, aproximativ 470.000 de masini fabricate de compania Fiat Chrysler risca sa fie atacate de hackeri prin modalitati similare.

Citeste si:

Deficientele au fost dezvaluite de doi experti americani, Charlie Miller, fost angajat al Agentiei pentru Securitate Nationala (NSA), si Chris Valasek. In cadrul testului, efectuat pe o sosea din Saint Louis (statul Missouri), vehiculul marca Jeep Cherokee a fost condus de Andy Greenberg, analist al site-ului Wired.com.
"Masina poate fi localizata prin coordonatele GPS, i se poate masura viteza si poate fi adusa total sub control", a afirmat Greenberg, explicand ca sistemul vehiculului poate fi accesat prin facilitatea Uconnect, instalata de grupul Fiat Chrysler incepand din anul 2013.

Recent, Biroul Federal american de Investigatii (FBI) a admis ca un hacker a preluat de la distanta controlul asupra unui avion de pasageri, in cadrul unui test.