Doi hackeri romani au fost condamnati la inchisoare de catre un judecator federal din Statele Unite, dupa ce au lansat o serie de atacuri cibernetice in urma carora mii de calculatoare au fost afectate in intreaga lume, relateaza site-ul de stiri Cleveland.com, citat de Mediafax.

Bogdan Nicolescu, in varsta de 37 si Radu Miclaus, de aceeasi varsta, au primit sentinte de 20, respectiv 18 ani in inchisoare. Nicolescu si Miclaus au fost arestati in Bucuresti in septembrie 2016 si adusi in Statele Unite trei luni mai tarziu.

Procurorii federali au informat ca grupul de hackeri al acestora a infectat peste 400.000 de calculatoare, multe fiind din Statele Unite.

Activitatile grupului de hackeri variau de la vanzari false de masini in online la colectarea datelor personale, pe care ulterior le vindeau.

Sursa foto: Pexels | Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri