Un grup de hackeri a furat aproximativ 1 miliard de dolari din conturile mai multor banci si companii din sectorul financiar din intreaga lume, din 2013 pana in prezent, "intr-un caz de furt informatic fara precedent", potrivit companiei de securitate cibernetica din Rusia Kaspersky Lab.

Grupul, numit "Carbanak" de specialistii de la Kaspersky, este in continuare activ, iar membrii sai provin din Rusia, Ucraina si alte state din Europa, precum si din China, relateaza Bloomberg. Atacatorii au vizat aproximativ 100 de banci si institutii financiare din peste 30 de tari, inclusiv din Statele Unite, China si mai multe state europene, furand pana la 10 milioane de dolari in cadrul fiecarei actiuni, scrie Mediafax.

Membrii grupului infectau calculatoarele angajatilor cu malware-ul Carbanak, care se extindea la reteaua interna a respectivei companii, permitandu-le atacatorilor sa-i supravegheze video pe angajati. In acest mod, membrii grupului imitau activitatile angajatilor, putand sa transfere bani, conform Kaspersky Lab.

De asemenea, datorita accesului la reteaua interna a unei banci, atacatorii preluau controlul asupra unor bancomate, pe care programau extrageri de numerar la anumite ore, in timp ce unul dintre membrii grupului ridica banii de la respectivul aparat. Compania de securitate informatica Kaspersky a lucrat cu Interpolul, Europolul si alte autoritati pentru a descoperi atacurile grupului de hackeri.

Sursa foto: Hacker la un laptop/ Shutterstock.com

Citeste si:
Firmele se asteapta sa se imprumute mai greu de la banci
BNR: Bancile estimeaza o...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
PSD2 se amana pentru zona de e-commerce: ce trebuie facut