Un grup de hackeri a furat aproximativ 1 miliard de dolari din conturile mai multor banci si companii din sectorul financiar din intreaga lume, din 2013 pana in prezent, "intr-un caz de furt informatic fara precedent", potrivit companiei de securitate cibernetica din Rusia Kaspersky Lab.

Grupul, numit "Carbanak" de specialistii de la Kaspersky, este in continuare activ, iar membrii sai provin din Rusia, Ucraina si alte state din Europa, precum si din China, relateaza Bloomberg. Atacatorii au vizat aproximativ 100 de banci si institutii financiare din peste 30 de tari, inclusiv din Statele Unite, China si mai multe state europene, furand pana la 10 milioane de dolari in cadrul fiecarei actiuni, scrie Mediafax.

Membrii grupului infectau calculatoarele angajatilor cu malware-ul Carbanak, care se extindea la reteaua interna a respectivei companii, permitandu-le atacatorilor sa-i supravegheze video pe angajati. In acest mod, membrii grupului imitau activitatile angajatilor, putand sa transfere bani, conform Kaspersky Lab.

De asemenea, datorita accesului la reteaua interna a unei banci, atacatorii preluau controlul asupra unor bancomate, pe care programau extrageri de numerar la anumite ore, in timp ce unul dintre membrii grupului ridica banii de la respectivul aparat. Compania de securitate informatica Kaspersky a lucrat cu Interpolul, Europolul si alte autoritati pentru a descoperi atacurile grupului de hackeri.

Sursa foto: Hacker la un laptop/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri