"Proiectul Comarnic-Brasov a esuat din cauza lipsei unui acord politic pentru ca fiind vorba de o investitie majora, ca orice lucru mare care dureaza mult, trebuie sa se bazeze pe un acord si populismul si demagogia au distrus acest proiect", a declarat Ponta, precizand totodata ca proiectul "era bun pentru Romania pentru ca nu se facea din banii nostri in mod direct…asa proiectul este in SEAP, in proiectul din buget, insa va trebui sa incapa in cheltuielile bugetare".

Premierul a mai declarat ca "nu e prima data cand din demagogie si populism omoram proiecte importante", dar "important e sa avem un castigator care sa se apuce de treaba pe bani din buget", a incheiat premierul.

Autostrada A3 Comarnic - Brasov, a carei concesiune controversata a fost anulata in urma cu o luna, a fost scoasa la licitatie publica saptamana trecuta, incepand cu primele loturi dinspre cele doua capete. Este vorba de 4 km dinspre Comarnic si circa 6 km dinspre Rasnov spre Cristian (Brasov), pentru care Compania de Autostrazi estimeaza un cost de circa 71 de milioane de euro.