Fiat Chrysler Automobiles a fost amendata in Statele Unite cu suma record de 105 milioane de dolari pentru nereguli legate de rechemarea in service a mai multe milioane de automobile, relateaza MarketWatch.

Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului a numit totodata o comisie independenta de monitorizare a campaniilor de rechemari ale Fiat Chrysler, pentru o perioada de pana la patru ani. In cadrul acordului cu autoritatile de reglementare, Fiat Chrysler a acceptat ca in unele cazuri sa rascumpere automobilele rechemate, inclusiv peste 500.000 de vehicule cu defecte de suspensie care pot duce la pierderea controlului asupra acestora, scrie Mediafax.

Fiat Chrysler va plati pentru inceput 70 de milioane de dolari, iar alte 20 for fi alocate eforturilor industriei auto de educare a producatorilor sa respecte obligatiile legale in domeniul sigurantei. Restul de 15 milioane de dolari vor fi platite doar daca Fiat Chrysler va incalca acordul sau legislatia federala.

Amenda este cea mai mare aplicata vreodata de autoritatea de reglementare unui producator auto si se refera la neglijente aparute in 12 campanii de rechemari, care au implicat peste 11 milioane de vehicule, intre care modele mai vechi de Jeep-uri, la care amplasarea rezervorului in spatele vehicului a dus la numeroase incendii soldate cu victime, in urma unor coliziuni.

Citeste si:
Chrysler va plati despagubiri de 150 mil.$ dupa moartea unui copil...
Chrysler va plati despagubiri...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
BMW, amenda de 40 de MIL. dolari in SUA
Setari Cookie-uri