In intervalul ianuarie-august, Mercedes, detinuta de grupul Daimler, a vandut 1,19 milioane de vehicule, cu 10.880 de unitati mai multe decat cele 1,18 milioane unitati comercializare de Audi, divizie a Volkswagen, scrie Mediafax.

Este pentru prima oara din 2010 cand Mercedes reuseste sa depaseasca vanzarile Audi, in termeni anuali. Mercedes a profitat de cresterea vanzarilor sedan-ului Clasa C si a vehiculelor SUV, precum si de piata chineza, unde a fost singurul dintre cei trei mari producatori de automobile de lux din lume care a inregistrat cresterea livrarilor.

"Anticipam ca Mercedes va devansa Audi in 2015 si va ramane inaintea acesteia in urmatorii doi ani", a declarat Marc-Rene Tonn, analist la Warburg Research in Hamburg. El a aratat ca Mercedes beneficiaza in China de doua modele care se vand bine, versiunea lunga a sedan-ului clasa C si GLA.

Chinezii sunt reticenti sa cumpere masini noi pe fondul volatilitatii pietei de capital si a incetinirii cresterii economice. In iulie, vanzarile de vehicule de pasageri au scazut in China, cea mai mare piata auto din lume, la cel mai redus nivel din ultimele 17 luni, revenind in august cu un avans de 0,6%, datorita discount-urilor si a unor stimulente precum asigurarile subventionate.