Peste 1.000 de angajati Apple lucreaza la proiectul Titan, multi dintre acestia provenind de la Tesla, potrivit unor surse din interiorul companiei. Pe LinkedIn, 80 de angajati Tesla si-au updatat profilurile, aratand ca au parasit compania pentru Apple. Din acesti 80 de angajati, nu toti sunt ingineri, conform BusinessInsider.

Recrutarea angajatilor Tesla de catre Apple a avut un impact major asupra capacitatii companiei lui Elon Musk de a tine pasul cu dezvoltarea vehiculelor electrice. Nu este clar daca productia Modelului X a stagnat din cauza acestei migratii a angajatilor Tesla la Apple, din moment ce Modelul S Sedan a suferit modificari substantiale, desi productia lui incepuse cu mult inainte de Proiectul Titan. De asemenea, exista informatii conform carora inclusiv productia Modelul 3 va suferi intarzieri, desi lansarea acestuia este programata la sfarsitul anului 2017, potrivit AppleInsider.

Elon Musk declara in februarie ca Apple incearca din rasputeri sa recruteze de la Tesla. Compania a oferit prime de instalare de pana la 250.000$ si salarii cu pana la 60% mai mari pentru angajatii Tesla dispusi sa lucreze in Cupertino.

Pe de alta parte, Tesla a angajat, la randul ei, mai multe persoane de la Apple. Razboiul dintre cele doua companii a inceput in 2013, cand vicepresedintele diviziei de Mac Hardware, Doug Field, a fost angajat in cadrul Tesla pentru a produce hardware-ul masinilor. In 2014, Apple a angajat-o pe Lauren Ciminera, iar ca replica, Tesla a angajat-o, anul acesta, pe Cindy Nicola in functia de vicepresedinte al diviziei de recrutare.

Sursa foto: Shutterstock