Grupul Total a infiintat in urma cu zece ani o fabrica de uleiuri si unsori in localitatea Cristian din Brasov, de unde livreaza gama speciala de uleiuri Dacia pentru uzina de la Mioveni, cel mai important client al sau, care cumpara 10% din productia de 30.000 de tone lubrifianti pe an.

Investitiile totale in fabrica de lubrifianti de la Cristian se ridica la 30 de milioane de euro in cei zece ani de activitate, potrivit lui Franck Haettel, director general Total Romania. Anul acesta, a fost achizitionat primul robot si a mai fost adaugata o linie de umplere la cele doua existente.lubrifianti Total

Uleiurile din Europa vin pe vapor pana la Varna sau Burgas si de la granita cu trenul pana la Brasov, unde urmeaza sa fie aditivate si ambalate. Procentul de aditivare este intre 2-3% pana la 25% cele mai performante produse. Lunar, la fabrica Total din Romania vin doua trenuri care fac in jur de o saptamana de la granita pana la Brasov. Unele uleiuri vin de la Mol Ungaria si sunt tinute in 6 rezervoare in curtea fabricii.

In fiecare zi, din fabrica de lubrifianti de la Brasov ies pe poarta intre 8 si 10 camioane, intrucat productia este de 120 de tone de uleiuri auto si spatiul logistic este restrans.Total Romania

La Brasov sunt produse uleiurile speciale comercializate sub brandurile Dacia, Total sau Elf.

“Dacia are o gama speciala de uleiuri dezvoltata impreuna cu Total Romania la fabrica din Cristian. Acesta este brandul propriu care se comercializeaza sub marca Dacia si este produs aici, alaturi de uleiurile pentru prima umplere, pentru masinile Dacia care sunt pe banda de asamblare. Indirect, uleiurile Dacia ajung si la fabrica din Tanger, Maroc”, spun reprezentantii Total Romania.

Piata de lubrifianti din Romania

Piata de lubrifianti din Romania este in jur de 21-22.000 de tone pentru autoturisme si de 26.000 de tone pentru utilaje grele (camioane, masini agricole). Total Romania are o cota de piata de circa 20% din lubrifiantii pentru industria auto si estimeaza ca firma se claseaza in top 3 cei mai mari jucatori.

Productia de 30.000 de tone lubrifianti anuala este exportat in proportie 55% in 15 tari din regiune, Rusia, Serbia, Ungaria, Moldova, Ucraina, Kazahstan, Emiratele Arabe Unite. La Cristian, sunt fabricate si 2.200 de tone unsori pe an.

Fabrica de lubrifianti din Brasov a crescut in fiecare an numarul de angajati, care acum este de 120 de persoane si a achizitionat un robot. Compania ia in calcul sa mai faca angajari si sa mai aduca roboti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri