Unul dintre cele doua sectoare este Ionesti-Varfurile, de 14 km, unde lucrarile au fost realizate in proportie de aproape 30% si un nou constructor urmeaza sa fie selectat prn licitatie. "Decizia privind rezilierea contractului a fost luata din cauza repetatelor constatari din teren referitoare la slaba mobilizare a Antreprenorului si a neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre acesta", arata CNADNR, intr-un comunicat citat de Mediafax.

Din aceleasi motive a fost reziliat si contractul pentru reabilitarea a 51 km intre Beius si Oradea. CNADNR a lansat proceduri de achizitie pentru refacerea structurii rutiere si sunt in derulare lucrari de intretinere.

"Din cate am vazut in ultima vreme, se lucreaza si sper ca anul viitor, cand au diverse termene de predare, incepand cu iunie si terminand cu noiembrie, sa se poata circula pe DN76. Ramane o problema, totusi, pe Ionesti - Varfurile, pentru care vom declansa o noua licitatie", a declarat intr-un comunicat directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

El a afirmat ca in perioada urmatoare CNADNR va continua controalele pe santierele de pe DN Deva - Oradea.