Contractul semnat intre CNADNR si asocierea de firme Copisa Constructora Pirenaica (Spania) - Chiruli Andrea Impresa Individuale (Italia) - Coremi Inter (Romania) are o durata de executie de doi ani.

Lucrarile vor incepe in cel mult doua luni, iar CNADNR si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) "vor urmari cu atentie desfasurarea acestora", se arata intr-un comunicat al MTI.

"In 12 iunie 2012 am efectuat receptia lucrarilor de pe tronsoanelor Petrosani - Baru si Hateg - Simeria, in 19 iunie am demarat licitatia pentru tronsonul Rovinari - Bumbesti Jiu, iar acum am semnat contractul de lucrari pentru reabilitarea portiunii dintre Bumbesti Jiu si Petrosani. Una dintre prioritatile mele este finalizarea proiectelor de reabilitare pe intreaga portiune din Romania a drumului european E79, pe ruta Oradea - Deva - Targu Jiu - Craiova - Calafat. Desi acordul de imprumut cu Banca Europeana de Investitii pentru finantarea reabilitarii drumurilor de pe aceasta ruta a fost semnat in 2002, pana in 2012 nu s-a reabilitat nici macar o treime din aceasta axa", a declarat in comunicat ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Lucrarile vor fi de o complexitate deosebita, avand in vedere dificultatea reliefului si prezenta caii ferate Simeria - Filiasi, se mai arata in comunicat.