Cele doua pasaje, Ciheiului si Nojoridului, sunt importante pentru fluidizarea traficului in zona orasului Oradea si pentru reducerea numarului de accidente. Pasajul Nojoridului are un stadiu de executie de 99%, iar in acest moment se realizeaza marcajele rutiere pe intreaga lungime de 630 metri. Traficul pe acest pasaj va fi deschis luna aceasta, inaintea termenului initial, stabilit in noiembrie 2016.

Proiectele tehnice ale celor doua pasaje au fost elaborate de primaria Oradea si transmise ulterior catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pentru efectuarea licitatiilor de executie a lucrarilor.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, impreuna cu directorul CNADNR, Catalin Homor, au vizitat sambata santierele pasajelor supraterane peste drumul de centura al municipiului Oradea.

Citeste si:

Ministrul a vizitat si santierul de pe Drumul National 76 (DN76), Deva – Oradea, pentru a verifica stadiul lucrarilor, care se afla deja in mare intarziere.

Reabilitarea DN 76 a inceput inca din 2009. Dupa mari intarzieri care au impus numeroase discutii intre Compania de drumuri si fiecare antreprenor in parte, firmele au reluat activitatea din santiere in luna iunie a acestui an.

Buse s-a declarat, in luna iulie, nemultumit de ritmul cu care se desfasoara lucrarile pe DN76. Singurul lot unde lucrarile sunt in grafic este lotul 2, Brad– Ionesti, pe toate celelalte patru loturi lucrarile fiind in intarziere.