Directorul Administratiei pentru Siguranta Traficului Rutier din SUA, Mark Rosekind, a spus ca agentia poate include mai multi producatori in investigatia legata de airbag-urile Takata, anuntata in luna mai, relateaza Reuters, scrie Mediafax.

El a spus ca unii producatori auto ar putea incepe sa actioneze mai rapid, atunci cand suspecteaza o anumita problema. Agentia ar putea anunta joi ca va supraveghea campania de inlocuire de catre Takata a circa 23,4 milioane de dispozitive de umflare a airbag-urilor, instalate pe 19,2 milioane de vehicule din SUA, fabricate de 11 companii auto, pentru a se asigura ca inlocuirea decurge corect.
"Vom incerca sa dam joi informatii cat mai clare, dar vor fi mai multi de 11 producatori auto", a declarat Rosekind reporterilor.

Dispozitivele de umflare a airbag-urilor, care pot exploda din cauza fortei prea mari de declansare si pot imprastia schije metalice in interiorul masinilor, au provocat cel putin opt decese si cel putin 100 de persoane au fost ranite la nivel mondial. In luna august, autoritatile americane de reglementare au cerut diviziei Volkswagen din SUA sa ofere informatii legate de explozia unui airbag lateral al Takata, instalat pe un VW Tiguan fabricat in 2015.

Citeste si:

Evenimentul nu se aseamana cu alte cazuri, care au implicat airbag-uri frontale ale unor modele mai vechi. Reprezentantii Takata au refuzat sa comenteze ce automobile vor mai fi incluse pe lista investigatiilor. Lista include deja vehicule produse de Toyota Motor, Honda Motor si General Motors. "Ne concentram pe producerea componentelor care vor fi inlocuite si lucram cu constructorii pentru rezolvarea problemei. Intentionam sa colaboram cu agentia", a declarat un purtator de cuvant al Takata.

La sfarsitul saptamanii trecute, General Motors a rechemat 400 de vehicule de pe piata americana, dupa ce grupul a fost informat de Takata ca testele efectuate la o fabrica din Mexic au aratat defectarea airbag-urilor laterale. Rechemarea afecteaza sase modele fabricate la inceputul acestui an, intre care Chevrolet Equinox si Chevrolet Malibu.

Sursa foto: testing/shutterstock.com