Auto Italia, importatorul marcilor Jeep, Fiat, Fiat Professional, Lancia, Alfa Romeo, Maserati si Abarth, a inregistrat in primele 9 luni vanzari de 3.040 de masini, in crestere cu 36,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Jeep este brandul din portofoliul companiei care a inregistrat cea mai mare crestere anul acesta, de 68% fata de anul trecut. Cele mai vandute SUV-uri in perioada ianuarie-septembrie au fost Jeep Grand Cherokee, urmat de Jeep Renegade. Marca are o retea nationala de 26 dealeri. Conform raportului Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vanzarile Jeep in Europa au crescut cu 170,5%, pozitionand astfel marca pe locul I in topul cresterilor. Renegade este cel mai bine vandut SUV din gama Jeep, totalizand 62% din livrarile marcii in Europa.

Fiat are cea mai mare pondere in vanzarile Auto Italia, cu 1.809 unitati comercializate in perioada ianuarie – septembrie 2015, in crestere cu 54% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cele mai vandute modele Fiat au fost cele din Familia 500, 1.650 de unitati.

In ceea ce priveste vanzarile de autovehiculele comerciale Fiat, acestea s-au apreciat cu 28% in primele 9 luni ale acestui an. Fiat Ducato isi consolideaza pozitia pe piata cu o crestere de 66%. Modelul Ducato genereaza peste 80% din totalul vanzarilor Fiat Professional in Romania.

Brandul de lux Maserati a inregistrat o crestere de 27,3% in primele 9 luni, livrarile fiind de 14 unitati. Cel mai bine vandut model din gama este cel mai recent lansat, Ghibli Diesel de 3 litri si 275 CP. Anul viitor, Maserati va avea si primul SUV, denumit Levante.

Compania Auto Italia a inregistrat scaderi ale vanzarilor pentru marcile Alfa Romeo si Lancia, insa anul 2016 va marca revigorarea marcii Alfa Romeo odata cu lansarea modelului Giulia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri