Auto Italia, importatorul marcilor Jeep, Fiat, Fiat Professional, Lancia, Alfa Romeo, Maserati si Abarth, a inregistrat in primele 9 luni vanzari de 3.040 de masini, in crestere cu 36,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Jeep este brandul din portofoliul companiei care a inregistrat cea mai mare crestere anul acesta, de 68% fata de anul trecut. Cele mai vandute SUV-uri in perioada ianuarie-septembrie au fost Jeep Grand Cherokee, urmat de Jeep Renegade. Marca are o retea nationala de 26 dealeri. Conform raportului Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vanzarile Jeep in Europa au crescut cu 170,5%, pozitionand astfel marca pe locul I in topul cresterilor. Renegade este cel mai bine vandut SUV din gama Jeep, totalizand 62% din livrarile marcii in Europa.

Fiat are cea mai mare pondere in vanzarile Auto Italia, cu 1.809 unitati comercializate in perioada ianuarie – septembrie 2015, in crestere cu 54% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cele mai vandute modele Fiat au fost cele din Familia 500, 1.650 de unitati.

In ceea ce priveste vanzarile de autovehiculele comerciale Fiat, acestea s-au apreciat cu 28% in primele 9 luni ale acestui an. Fiat Ducato isi consolideaza pozitia pe piata cu o crestere de 66%. Modelul Ducato genereaza peste 80% din totalul vanzarilor Fiat Professional in Romania.

Brandul de lux Maserati a inregistrat o crestere de 27,3% in primele 9 luni, livrarile fiind de 14 unitati. Cel mai bine vandut model din gama este cel mai recent lansat, Ghibli Diesel de 3 litri si 275 CP. Anul viitor, Maserati va avea si primul SUV, denumit Levante.

Citeste si:
Rompetrol: Vremea buna creste consumul de carburanti
Rompetrol: Vremea frumoasa a...

Compania Auto Italia a inregistrat scaderi ale vanzarilor pentru marcile Alfa Romeo si Lancia, insa anul 2016 va marca revigorarea marcii Alfa Romeo odata cu lansarea modelului Giulia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Auto Italia, vanzari in crestere cu 38% in 2015