"Pasionatii de motorete, scutere si motociclete, amatori sau profesionisti, se vor putea bucura de un brand 100% romanesc, cu istorie. Fabrica din Romania va produce o gama larga de produse, de la motorete, la scutere si motociclete, cu motoare incepand de la 50 cc pana la capacitati mari", se arata intr-un comunicat al Mobra Shop, potrivit Mediafax.

Investitia in designul si asamblarea in Romania a noilor modele este estimata la peste 500.000 de euro, in acest moment existand discutii cu companii de tehnologie si design consacrate pentru proiectarea acestora.

Cei trei antreprenori - Dragos Paise, Andrei Postelnicu si Radu Gherasim - au inaugurat vineri Mobra Shop, un magazin in Bucuresti care isi propune sa devina principala sursa de imbracaminte si accesorii pentru motociclisti. Magazinul are o suprafata de peste 100 metri patrati si pune la dispozitia clientilor peste 1.000 de articole.

Citeste si:

Recunoscut printre pasionatii de motociclism pentru modelele 50, 50 Super, Hoinar si Mini, Mobra a fost unul dintre cele mai populare branduri din perioada comunismului, desi pe seama sa circula si gluma "Moarte sigura cu cobra, dar mai sigura cu Mobra".

Mobra a fost produsa, timp de 23 ani, la fabrica Metrom din Brasov, in timp ce asamblarea era realizata la Uzina Mecanica Tohan. Productia a inceput in 1971.

Sursa foto: oneinchpunch/Shutterstock