Peste 700 de permise de conducere au fost retinute de politisti de Boboteaza si de Sfantul Ioan, 77 dintre ele pentru consum de alcool, a transmis Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

In ultimele 48 de ore, in cele doua zile de sarbatoare nationala, cea de Boboteaza si cea de Sf. Ioan, numarul polistilor care au fost la datorie a fost suplimentat cu 12.600. Acestia au actionat in toata tara, in locurile unde au avut loc manifestari religioase si in zonele cu aflux mare de public, precum si pe principalele drumuri nationale si autostrazi, conform Mediafax.

In aceste doua zile, politistii de la Rutiera au retras 322 de certificate de inmatriculare si au retinut 754 de permise de conducere, dintre care 77 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si 86 pentru conducere cu viteza excesiva, restul fiind pentru alte abateri. In total, politistii au aplicat soferilor 11.724 de sanctiuni contraventionale.

Totodata, politistii au depistat in flagrant delict peste 80 persoane banuite de comiterea unor infractiuni, 51 dintre acestea fiind retinute si 30 arestate, au identificat 62 de persoane urmarite, din care 54 la nivel national si opt la nivel international.

In aceste doua zile, au fost date aproximativ 14.426 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 3.278.000 lei, si au fost confiscat bunuri in valoare de 39.047 de lei.
In contextul atentionarii cod galben de ninsori pentru 14 judete din estul tarii, de joi, polisistii au dat, in ultimele 24 de ore, 84 de sanctiuni contraventionale, atat administratorilor de drumuri, pentru ca nu au curatat soselele de zapada, cat si conducatorilor auto pentru nerespectarea regulilor de circulatie in conditii de iarna (lipsa anvelopelor de iarna, neutilizarea dispozitivelor omologate antiderapante).

De asemenea, au fost salvate de la inghet 12 persoane fara adapost, care au fost identificate si transportate cu ambulanta la centrele sociale.

In ceea ce priveste evolutia accidentelor rutiere, in anul 2016 s-a inregistrat cea mai mica valoare din ultimii trei ani la toti indicatorii - numar de accidente rutiere, persoane decedate si persoane ranite, a mai transmis Politia Romana.

Politistii atrag atentia soferilor sa conduca in continuare prudent, sa pastreze o distanta marita in mers si sa aiba masinile echipate corespunzator pentru perioada de iarna.
Conform Codului Rutier, soferii care nu au autovehiculele echipate cu anvelopre de iarna pot primi intre noua si 20 de puncte de penalizare si amenzi intre 945 si 2.100 de lei, putand sa le fie retinut si certificatul de inmatriculare a masinii. Dupa retinerea certificatului, soferii trebuie sa mearga la Serviciul politiei rutiere, pentru a primi o dovada cu care vor putea circula 15 zile, pana vor echipa masina cu anvelope de iarna.

Sursa foto: Production Perig/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri