Agenti ai biroului antifrauda au vizitat unele sedii ale Renault care au legatura cu standardele de testare si certificare a motoarelor, a declarat Florent Grimaldi, reprezentant al CGT la uzina Renault din Lardy, confirmand o informatie relatata de AFP, transmite Reuters , conform Mediafax.

Acest fapt a lasat impresia ca investigatia este legata de standardele emisiilor, in urma scandalului de la Volkswagen, a spus Grimaldi. Reprezentantii Renault si cei ai biroului antifrauda nu au putut fi contactati pentru informatii.

Actiunile Renault au scazut cu 16%, la 72,98 euro pe unitate, iar declinul a atins 20% la un moment dat, cel mai amplu dupa 2008.
Titlurile Peugeot au coborat cu 8%, la 13,61 euro pe unitate.

Citeste si:

Producatorii auto au intrat in atentia autoritatilor de reglementare din luna septembrie, dupa ce conducerea Volkswagen a recunoscut ca a inselat testele de poluare pentru 11 milioane de automobile diesel la nivel mondial, prin instalarea unor softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor. Scandalul a izbucnit in urma unei investigatii a autoritatilor americane.

Autoritatile franceze investigheaza din septembrie daca VW a inselat clientii in privinta nivelului emisiilor automobilelor diesel si s-a angajat sa extinda cercetarile la toti producatorii, intre care Renault si PSA Peugeot Citroen.

Separat, autoritatea franceza pentru mediu a inceput testarea aleatorie a vehiculelor, pentru a vedea diferentele dintre rezultatele testelor de laborator si cele ale testelor in conditii reale.Peugeot a anuntat in octombrie ca nu a folosit niciodata softuri pentru modificarea rezultatelor testelor de poluare