Asociatiile de mediu sustin ca exista o mare discrepanta intre rezultatele testelor de emisii facute in laborator fata de cele masurate pe drumuri publice, iar Renault este pe lista producatorilor suspiciosi.

In noiembrie, o asociatie de mediu germana a spus ca modelul Renault Espace cu motor de 1,6 litri a iesit la testele pe sosea cu emisii de oxizi de azot de 25 de ori mai mari decat limitele impuse de UE, desi trecuse testele. Aceeasi asociatie a testat si modelul Opel Zafira si au vazut ca depasea de 17 ori normele UE pentru emisiile de oxizi de azot.

motor diesel Renault

Ramane de vazut unde se va ajunge cu aceste controale, pentru ca Dacia, Nissan si Mercede-Benz au motoare furnizate de Renault.

Dupa ce un reprezentant al sindicatului CGT a anuntat ca oficiali ai biroului antifrauda din Ministerului Economiei au confiscat computere de la birourile Renault, in cadrul unei posibile investigatii privind testele pentru emisiile automobilelor actiunile marcii auto au scazut cu 20%, fiind cea mai proasta zi de la listare din 1994 si pana in prezent.

Citeste si:

Renault a vandut 1,36 de milioane de vehicule anul trecut, in crestere cu 9,4% fata de anul anterior, jumatate fiind cu motorizari diesel, 7% cu propulsoare electrice si hibrid, iar 43% pe benzina.

Brandul Renault a fost creat in 1898 si luat de guvernul francez in 1945 intrucat proprietarii au fost prinsi construind camioane pentru germani in timpul razboiului. In 1990, o parte dintre actiunile Renault au fost vandute catre investitori privati.