"Am analizat in amanunt evolutia proiectului si finalizarea intregului proiect intre Pitesti si Sibiu, iar constructia acestuia va fi gata la finalul anului 2021. Capetele autostrazii, loturile 1 intre Pitesti si Curtea de Arges si lotul cinci vor fi gata in 2020", a declarat Catalin Homor, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), pentru ZF, conform Mediafax.

Conform ZF, CNADNR a anuntat ca va constitui un colectiv de lucru care sa revizuiasca si sa actualizeze studiul de fezabilitate pentru autostrada Pitesti-Sibiu, de 116 kilometri. Pentru acest tronson de autostrada a mai fost facut un singur studiu de fezabilitate, in 2008, insa avizele luate pentru acesta au expirat.

Sibiu-Pitesti este una dintre cele mai asteptate autostrazi din Romania, inclusiv de catre cea mai mare companie din Romania, Dacia, care este si cel mai mare exportator la nivel national. Lucrarile ar urma sa inceapa in 2016, intai 10 kilometri dintre Sibiu si Boita, apoi 31 de kilometri dintre Pitesti si Curtea de Arges.