Honda Motor recheama masinile din cauza airbag-urilor Takata. Producatorul auto recheama 21 de milioane de vehicule pe langa cele 30 de milioane care au fost deja convocate in service , compania japoneza inregistrand din acest motiv pierderi de 93,4 miliarde de yeni ( 860 de milioane de dolari) in primele trei luni ale acestui an, conform Reuters.

Dispozitivele de umflare a airbag-urilor fabricate de compania japoneza Takata risca sa se declanseze prea puternic, sa se rupa si sa raneasca cu schije ocupantii vehiculelor, conform News.ro

In pofida pierderilor, Honda, al treilea mare producator auto japonez, anticipeaza ca isi va reveni in 2016, in urma masurilor de eficientizare.
Prin ultima rechemare, Honda, cel mai important client al Takata, va inlocui toate dispozitivele de umflare a airbag-urilor, a declarat vicepresedintele executiv al Honda, Tetsuo Iwamura.

Airbag-urile defecte au provocat la nivel mondial moartea a cel putin 11 oameni, din care 10 produse in vehicule Honda, si peste 100 de raniri, din 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Coronavirusul forțează mâna Renault. Producătorul renunță la 5.000 de angajați
Setari Cookie-uri