BASF: Culorile cameleonice vor imbraca masinile viitorului

BASF, lider mondial in domeniul chimic si furnizor de materii prime in industria auto, considera ca masinile viitorului vor fi in culori cameleonice, intrucat este o cerere din ce in ce mai mare la nivel mondial.

Pigmentii inovatori care permit combinarea a doua sau mai multe culori cu nuantele metalice urbane vor imbogati portofoliul de culori al masinilor viitorului.

Unghiul din care privim un automobil vopsit intr-una dintre nuantele selectate de specialisti modifica automat perceptia asupra culorii si texturii; acest lucru exemplifica perfect conceptul “Paralaxei” si poate fi realizat cu ajutorul unor vopseluri speciale.

In acest an, tema ce reuneste cele 65 de culori alese de specialisti este „Paralaxa”, un concept conform caruia obiectele par modificate atunci cand sunt privite din unghiuri diferite. Conceptul are la baza doua puncte de vedere, aparent opuse, care modeleaza lumea moderna: fascinatia fata de lumea virtuala si dorinta de exprimare individuala, autentica.

BASF culori

Citeste si:
Iata ce culori aleg europenii pentu masini
BASF: Culorile maro si bej...

La nivel global, relatia ambigua dintre lumea virtuala si lumea fizica devine vizibila pe paleta de culori auto. Nuantele sintetice, metalizate, de albastru, gri si alb reflecta tendinta catre digitalizare a vietii zilnice. Imbinarea culorilor puternice cu nuantele naturale ilustreaza o contradictie pe care multi dintre noi o resimtim: o cautare a experientelor si a emotiilor autentice, in special in zonele urbane, care sunt expuse mai intens evolutiei rapide a tehnologiei.

In general, albastrul se preteaza foarte bine la obtinerea unor astfel de efecte cameleonice si este de asteptat sa castige cota de piata cu ajutorul inovatiilor ce schimba perceptia asupra culorii. Albastrul ASMR este o culoare intensa ce combina aspectul eteric, virtual cu un efect metalic tangibil.

Rosul este o alta culoare aflata in topul preferintelor europenilor, beneficiind de aceleasi efecte cromatice care ii permit sa varieze in ochii privitorului intre rosu-aprins si rosu-inchis.

Pe langa albastru si rosu, verdele, antracitul si negrul completeaza paleta preferintelor europenilor in materie de vopseluri auto. In special negrul, una dintre culorile clasice pentru masini, se reinventeaza, intensificand anumite nuante si creand astfel efecte spectaculoase.

Citeste si:
Europenii isi comanda masini albe, albastre si rosii
Tendinte cromatice pe piata...

Asiaticii prefera culori proaspete, vii, precum albastru-verzui si sunt in cautarea inovatiei dublate de calitate, acestea regasindu-se in texturile delicate ale bejului nisipiu metalic, ce demonstreaza legatura dintre valorile traditionale si eleganta tipic asiatica.

Culoarea evidentiata in America de Nord, Raingarden, este un argintiu delicat si sofisticat care face tranzitia de la verde la albastru, in functie de unghiul vizual. Imbinarea subtila a culorilor indica faptul ca modul in care persoanele se comporta in societate si modul in care acestea sunt influentate de tehnologie se intrepatrund. Combinatia unica dintre pigmenti si finetea tehnica necesara pentru crearea acestui efect demonstreaza expertiza BASF in ceea ce priveste calitatea vopselurilor.

Anul trecut, Departamentul pentru Vopseluri a inregistrat vanzari globale de aproximativ 3,2 miliarde euro. Din portofoliul BASF fac parte cinci segmente: Produsele chimice; Produsele de imbunatatire a performantei, Materialele si solutiile functionale, Solutiile in domeniul agriculturii, precum si Petrol si gaze. Anul trecut, cifra de afaceri a BASF a fost de 70 miliarde euro. Actiunile BASF sunt cotate la bursele din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) si Zurich (AN).

Citeste si:
Tendințele sezonului primăvară-vară 2020
Tendințele sezonului...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Ford Craiova renunță la o parte din angajați. Anunțul companiei
Setari Cookie-uri