Drumul pana la birou este pentru multi dintre noi o corvoada. Traficul infernal, zgomotul si zecile de minute pierdute la semafor sau in ambuteiaje ne fac tuturor diminetile mai grele si adesea ne obosesc chiar inainte sa ajungem la serviciu.

Un studiu realizat in 2014 la Universitatea canadiana Waterloo a scos la iveala faptul ca un drum lung pana la serviciu determina cresterea nivelului de stres si poate afecta sanatatea inimii. Avem insa la dispozitie variante pentru drum mai sanatoase, mai rapide si mai ieftine, asa incat putem uita de masina si de asteptatul la semafor.

1. Biciclu electric, rapid si fara sa necesite efort din partea ta

Tehnologia nu avanseaza numai in ceea ce priveste masinile traditionale, ci si cand vine vorba despre mijloace de transport alternative. Biciclul electric este una dintre cele mai noi solutii de transport si nu necesita niciun efort din partea conducatorului ei. Electric si rapid, el este una dintre variantele care ne va ajuta sa ajungem la birou in timp mai scurt si fara toate neplacerile de care am avea parte in trafic.

Biciclul electric este nepoluant si are autonomie suficienta pentru a fi utilizat zilnic pana la birou si inapoi. Noi am gasit cateva modele pe acest site la preturi avantajoase si care pot ajunge la o viteza de 17-18 km/h. In plus, dimensiunea si greutatea lor le fac o varianta foarte practica pentru utilizarea zilnica.

2. Bicicleta, o varianta mai sanatoasa decat masina

Bicicleta a devenit din ce in ce mai populara si multe persoane o aleg in detrimentul masinii. Mai putin poluanta, bicicleta este si o varianta rapida, deoarece ne ofera posibilitatea de a ne strecura mai usor printre oameni si masini, evitand astfel intersectiile blocate.

150 de minute petrecute pedaland asigura sanatatea sistemului cardiovascular, ajutand in acelasi timp si la mentinerea unei greutati optime, scriu specialistii National Health Service (NHS – Serviciul National pentru Sanatate) din Marea Britanice.

3. Trotineta, practica si usor de luat cu tine peste tot
Trotinetele sunt si ele unul dintre mijloacele de transport potrivite pentru a parcurge drumul zilnic pana la birou. Le vedem tot mai des pe strada, la tineri care merg spre serviciu si nu le putem contesta utilitatea. Un model pliant, care nu ocupa mult spatiu si poate fi usor de transportat oriunde este o optiune potrivita pentru orice persoana care vrea sa evite condusul la ore de varf.

Desi nu facem la fel de multa miscare ca pe bicicleta, si trotineta ne solicita din punct de vedere fizic, asa ca este si o varianta sanatoasa.

4. Scuterul, mijlocul de transport preferat al italienilor

Italienii sunt europenii care folosesc scuterul zilnic, iar acest mijloc de transport poate fi unul la indemana si pentru noi, romanii. Daca ai vizitat orase precum Roma sau Milano, cu siguranta ai observat ca el este utilizat de foarte multe persoane – de la tineri rebeli, pana la persoane de varsta mijlocie imbracate la costum. Ocupa mai putin spatiu decat o masina, consuma mai putin combustibil si este foarte practic pe distante medii.

Scuterul te va ajuta sa te strecori mai usor printre masini, motiv pentru care este o varianta de luat in calcul pentru drumul zilnic pana la birou.
5. Metroul, cadrul perfect pentru intalnirea cu o multime de persoane interesante

Vedem adesea stiri cu importante personalitati politice care aleg sa mearga cu metroul. Spre exemplu, noul primar al Londrei, Sadiq Khan, a calatorit cu autobuzul si cu metroul pana la primarie chiar din prima zi de lucru, dupa cum arata publicatia Huffington Post. Si unii politicieni de la Bucuresti apeleaza la metrou pentru drumurile zilnice, el fiind una dintre cele mai rapide modalitati de a ajunge la serviciu.

In drum spre birou vei vedea o multime de persoane interesante, iar metroul vine la intervale regulate de timp, asa incat nu vei astepta prea mult in statie si vei calcula perfect cat vei face pe drum, deorece in subteran nu exista ambuteiaje.


Tu cum obisnuiesti sa mergi la birou? Care dintre propunerile noastre ti se pare cea mai utila?

Sursa foto: Photosebia / Shutterstock.com, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri