Ministerul Transporturilor informeaza ca a autorizat construirea ecoductului km 57+710 pe Lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva - sectorul A, valoarea totala a lucrarilor autorizate fiind de peste 17,5 milioane de lei, fara TVA.

Acesta este cel de-al doilea tunel verde - denumit tehnic ecoduct de tip „green bridge” - care primeste autorizatia de construire si contine doua pasaje, doua tuneluri si trei viaducte prin intermediul carora va fi permisa trecerea faunei de pe o parte pe alta a autostrazii .

Constructia ecoductului este amplasata in interiorul ariei protejate Podisul Lipovei – Poiana Rusca, judetul Hunedoara – pe teritoriul administrativ al comunei Lapugiu de Jos, scrie News.ro.

Pe langa realizarea ecoductului, proiectul prevede si executarea de lucrari la structura rutiera si terasamentele aferente, mutari si protejari ale instalatiilor, precum si lucrari de siguranta a circulatiei si de protejare a mediului. Valoarea totala a lucrarilor autorizate este de 17,5 milioane de lei, fara TVA.

Citeste si:
Autostrazile-promisiuni ale tarii: Cati kilometri s-au deschis in 2019
Retrospectiva sau drama...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati kilometri de autostrada am putea avea in 2020?