Volkswagen are o noua problema: peste 100 de MIL. de masini pot fi furate usor

Hotii pot debloca wireless peste 100 de milioane de masini Volkswagen de pe tot globul, fabricate din 1995 si pana in prezent, doar prin apasarea unui buton.

Aproape fiecare vehicul din grupul Volkswagen vandut in ultimii 20 de ani - inclusiv modele sub marcile Audi si Skoda - este vulnerabil in fata hotilor, spun cercetatorii britanici, care dau vina pe folosirea a acelorasi coduri de securitate globala.

Universitatea din Birmingham impreuna cu firma germana de inginerie Kasper & Oswald au reusit sa cloneze o telecomanda dupa ce au captat transmisiile radio folosite de VW. Problema vine din dependenta VW de folosire a doar 4 chei criptografice.

Prin recuperarea algoritmilor de criptare si folosirea codurilor de la unitatile de control electronic, un hot poate clona telecomanda unei masini din grupul Volkswagen pentru a avea acces neautorizat. Trebuie doar sa capteze un singur semnal trimis de telecomanda originala.

De asemenea, cercetatorii au gasit cateva defecte criptografice in sistemul de acces fara cheie folosit si de alti producatori de automobile, inclusiv Ford, Mitsubishi, Nissan si Peugeot.

Citeste si:
Volkswagen renunță la unul dintre cele mai cunoscute branduri de...
Volkswagen renunță la...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Britanicii sunt de parere ca sistemele de acces fara cheie, bazate pe coduri care se schimba la un anumit interval, sunt nesigure si ca ar trebui regandite, scrie theregister.co.uk.

Sursa foto: nito / shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri