Aproape fiecare vehicul din grupul Volkswagen vandut in ultimii 20 de ani - inclusiv modele sub marcile Audi si Skoda - este vulnerabil in fata hotilor, spun cercetatorii britanici, care dau vina pe folosirea a acelorasi coduri de securitate globala.

Universitatea din Birmingham impreuna cu firma germana de inginerie Kasper & Oswald au reusit sa cloneze o telecomanda dupa ce au captat transmisiile radio folosite de VW. Problema vine din dependenta VW de folosire a doar 4 chei criptografice.

Prin recuperarea algoritmilor de criptare si folosirea codurilor de la unitatile de control electronic, un hot poate clona telecomanda unei masini din grupul Volkswagen pentru a avea acces neautorizat. Trebuie doar sa capteze un singur semnal trimis de telecomanda originala.

De asemenea, cercetatorii au gasit cateva defecte criptografice in sistemul de acces fara cheie folosit si de alti producatori de automobile, inclusiv Ford, Mitsubishi, Nissan si Peugeot.

Britanicii sunt de parere ca sistemele de acces fara cheie, bazate pe coduri care se schimba la un anumit interval, sunt nesigure si ca ar trebui regandite, scrie theregister.co.uk.

Sursa foto: nito / shutterstock.com