Politele RCA sunt motivul principal al unui scandal de amploare intre transportatori si autoritatile romane. Acestia au declarat ca dupa un an in care autoritatile au demonstrat ca sunt incapabile sa rezolve dezmatul preturilor politelor RCA, transportatorii din Romania pregatesc mega-protestul RCA.

Transportatorii anunta ca protestul national va avea loc in data de 14-15 Septembrie, iar pana atunci, acestia au pregatit si o forma inedita de protest: sediul Guvernului si sediul ASF vor fi claxonate de catre transportatori sau alte categorii profesionale, precum si persoanele fizice nemultumite de un pret RCA exorbitant. Protestatarii vor avea lipite pe parbriz in partea dreapta, o coala de hartie cu mesajul "Protest RCA".

“Aceasta este prima forma de protest pasnic din Bucuresti, din aceasta vara, pe care atat transportatorii, cat si persoanele fizice nemultumite de pretul de lux al unui RCA, care culmea, nu despagubeste in caz de dauna. Conducerea institutiei cu rol de protectie a consumatorului de asigurari, respectiv ASF, simuleaza grija fata de consumator, fiind de fapt, artizanii din umbra a acestui genocid al transportatorilor romani.“ a declarat Vasile Stefanescu, Presedinte COTAR.

Transportatorii au anuntat ca aceasta forma pasnica de protest va debuta cu 6 august si nu va fi sistata decat dupa rezolvarea costului de prima RCA. Protestatarii vor claxona in interval 09-17, ori de cate ori se vor afla in preajma acestor institutii.

“Pana in prezent, atat guvernul technocrat, cat si ASF, au ratat doua ocazii de a rezolva problema pretului RCA, care a devenit o problema nationala. Este foarte posibil, ca in urma mega-protestului din luna Septembrie, atat actualul Guvern, cat si actuala conducere a ASF sa nu mai aiba aceasta ocazie, pentru ca nu vom mai sta sa ascutam doar promisiuni. Daca vor dori sa vada cum arata o tara paralizata din cauza transportatorilor, vor trebui sa isi asume si consecintele unei probleme deosebit de grave pe care au refuzat sa o rezolve.” a declarat Stefanescu.

Totodata, incepand de marti, 16.08.2016, pana la data solutionarii pretului primei RCA, toate autovehiculele de marfa vor reduce viteza de circulatie in intreaga tara, pana la limita evitarii oricarui pericol timp de minim 2 ore (intre orele 10:00-12:00), dupa modelul protestelor din alte orase.

Citeste si:
Transportatori: Guvernul să clarifice situația șoferilor care vin...
Coronavirus | Transportatorii...

“Daca pana in data de 15 Septembrie, problema pretului RCA nu va fi rezolvata, vom scoate cheia de contact din toate camioanele, taxiurile, masinile de transport persoane, etc aflate pe toate drumurile publice. Mai aveti fix o luna sa rezolvati aceasta problema!” a conchis Vasile Stefanescu, Presedinte COTAR.

Sursa foto: Mikael Damkier / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Deși unitățile Bosch funcționează cu normă întreagă, se iau în calcul scenarii
Setari Cookie-uri