Rafael de Mestre: In 2020, vreau sa avem printre participantii la 80edays si o echipa din Romania

Rafael de Mestre, spaniolul care a organizat anul acesta cursa cu masini de serie 100% electrice in jurul lumii in 80 de zile si pentru care Romania este a doua casa, vrea ca in 2020, cand va avea loc din nou concursul sa participe si o echipa din Romania.

"In 2020, vreau sa avem printre participantii la 80edays si o echipa din Romania", a spus Rafael de Mestre.

Anul acesta, participantii la 80edays provin din Germania, Spania, Elvetia, Italia, Cehia, Ungaria, Austria, China si SUA. Ei conduc masini Tesla Model S, Tesla Roadster, Denza, iar echipa ungara participa cu un autobuz electric.

80edays

Cursa cu masini electrice de serie a luat startul pe 16 iunie, in fata Arcului de Triumf din Barcelona si se va incheia in acelasi loc pe 4 septembrie 2016, la 80 de zile de la plecare.

Citeste si:
Cursa cu masini electrice in jurul lumii, 80edays, ajunge la Bucuresti
Cursa cu masini electrice in...

Rafael de Mestre conduce o masina electrica Tesla Model S P85D cu o autonomie de 400 de km. Antreprenorul vrea sa demonstreze ca o masina electrica poate face inconjurul lumii si nu trebuie sa fie privita ca o a doua masina.

Pe 13 august echipele au intrat in Romania pe la vama Siret, dinspre Ucraina, iar pe 15 august au ajuns la Bucuresti. Pe 16 august, masinile se vor indrepta spre Brasov si de acolo, catre Sibiu, de unde se va face o incursiune pe Transfagarasan. Ultima oprire va fi in Arad pe 18 august, de unde echipele vor parasi tara catre Budapesta.

Echipele planteaza pe traseu copaci pentru a marca punctele prin care au trecut. De asemenea, un parteneriat a fost incheiat cu organizatia myclimate.org pentru a planta copaci in Nicaragua si astfel sa diminueze amprenta de monoxid de carbon creata de parcurgerea traseului.

80edays

  • 25.000 km in 80 de zile sau mai putin
  • peste 20 de tari pe 3 continente
  • 1.100 de km prin Romania
  • 11 echipe din 9 tari

Citeste si:
Cursa cu masini electrice in jurul lumii, 80edays, ia startul in iunie
Cursa cu masini electrice in...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri