Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au anuntat, astazi, ca Mihail Predescu, seful Serviciului de Permise Giurgiu, este cercetat sub control judiciar pentru luare de mita in forma continuata si doua infractiuni de trafic de influenta in forma continuata, arata News.ro.

Potrivit procurorilor DNA, "in perioada 5 noiembrie 2015 – 14 decembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail a acceptat promisiuni de bani sau de alte foloase de la un instructor auto (denuntator), astfel incat sa faciliteze promovarea probei practice a examenului auto pentru cinci persoane si a intervenit sau a lasat sa se inteleaga ca va interveni in acest scop la politistii examinatori din subordine. La data de 22 decembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail a primit suma de 300 de euro, prin intermediul instructorului auto, pentru promovarea a trei dintre cele cinci persoane."

Anchetatorii sustin ca, in iulie 2016, Predescu a promis altor doua persoane ca le va ajuta sa treaca proba practica a examenului auto. "Inculpatul Predescu Mihail a acceptat promisiunea primirii unor foloase pentru facilitarea promovarii altor doua persoane la proba practica a examenului pentru obtinerea permisului de conducere, lasand sa se inteleaga ca va interveni pe langa alti examinatori, subordonati ai sai, in acest scop. La data de 16 august 2016, inculpatul a primit suma de 1.800 lei prin intermediul aceluiasi instructor auto", conform unui comunicat al DNA.

Din probele procurorilor reiese ca Mihail Predescu ar fi luat mita si de la candidatii pe care i-a examinat el. ”In perioada august - septembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail, in calitate de examinator, a acceptat promisiuni de bani pentru a facilita promovarea probei practice a examenului auto pentru doua persoane, iar pentru acest serviciu, in luna decembrie 2015, a beneficiat de bunuri si de servicii patrimoniale din partea instructorului in valoare de aproximativ 900 de lei”, se arata in comunicatul procurorilor.

Sursa foto: Sakdawut Tangtongsap / Shutterstock