Volkswagen ar putea pierde pana la 40 de milioane de euro pe saptamana din cauza unui conflict cu un furnizor, grupul fiind nevoit sa reduca programul de lucru la mai multe fabrici din Germania, potrivit unui analist citat de Bloomberg.

Angajatii fabricii din Emdem, unde sunt fabricate modele Passat, au inceput de joi sa lucreze mai putine ore, iar VW a anuntat ca ar putea fi nevoie sa ia o masura similara la uzinele din Zwickau si Braunschweig. Producatorul auto ar putea introduce un program flexibil si la o parte din fabrica din Wolfsburg, unde este construit modelul Golf, conform News.ro.

Problemele Volkswagen sunt legate de un conflict cu doua companii detinute de grupul Prevent, din Wolfsburg, a relatat Sueddeutsche Zeitung.
Car Trim, divizie a Prevent, care fabrica materiale pentru scaune, a oprit livrarile catre VW din cauza unui litigiu legat de plati, iar o alta divizie, Automobilguss, producatoare de elemente de transmisie, a luat o masura similara.

Disputa ar putea reduce profitul Volkswagen cu pana la 40 de milioane de euro pe saptamana, a estimat Christian Ludwig, analist la Bankhaus Lampe. Conflictul scoate in evidenta amploarea problemelor de productie pe care le pot provoca furnizorii de componente constructorilor auto, care sunt tot mai dependenti de acestia, in timp ce ii preseaza sa reduca preturile. Divizia producatoare de automobile sub marca Volkswagen a grupului auto german ia masuri pentru reducerea cheltuielilor cu 1 miliard de euro.

”In mod evident, cu cat conflictul va dura mai mult, cu atat va fi mai rau”, a spus Ludwig, adaugand ca impactul va depinde de limitarea sau nu a impactului la marca VW.

Actiunile VW sunt in scadere cu aproape 2%, iar de la inceputul acestui an au coborat cu 11%. Grupul VW are deja probleme mari legate de litigiile si investigatiile autoritatilor de reglementare referitoare la manipularea testelor de poluare a 11 milioane de vehicule diesel din intreaga lume, alocand 18 miliarde de euro pentru acoperirea costurilor.

Fabrica din Emden are o capacitate de productie zilnica de 1.250 de vehicule, iar cea din Wolfsburg de 3.800. VW fabrica sasiuri la Zwickau si Braunschweig. Circa 80% dintre cei 9.000 de angajati ai uzinei din Emden lucreaza un program mai scurt, a anuntat VW in aceasta saptamana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri