Volkswagen, cel mai mare producator de autoturisme din Europa, a suspendat timp de doua zile productia modelului Passat la fabrica din Emden, Germania, din cauza scaderii cererii de pe pietele europene, transmite Bloomberg.

"Productia Passat a depasit capacitatea planificata. Luam in mod regulat masuri de adaptare a productiei la cererea de pe piata", a declarat purtatorul de cuvant al Volkswagen, Christoph Adomat, comentand decizia de suspendare a productiei Passat.

Vanzarile Volkswagen in Europa, care includ si marcile Skoda, Audi si Seat, au crescut in primele opt luni ale anului cu 0,5%, la 2,14 milioane automobile, in timp ce piata a scazut cu 6,6%, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile.

Organizatia estimeaza ca vanzarile auto din UE, Elvetia, Norvegia si Islanda vor inregistra in acest an o scadere de 7%, la minimul ultimilor 17 ani.

Audi, marca premium din grupul Volkswagen, a suspendat in aceasta saptamana productia de la fabrica din Neckarsulm, unde sunt asamblate modelele A6, A7 si A8, acuzand scaderea cererii pentru automobile scumpe, in special in statele din sudul zonei euro.

Audi a anuntat joi ca vanzarile din China au crescut in septembrie cu 20%, la 35.500 automobile. In primele noua luni, vanzarile Audi pe piata chineza au avansat cu 31%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Romania si Bulgaria au reluat negocierile cu Volkswagen pentru o uzina