Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in luna iulie cu 16,3% fata de aceeasi perioada din 2015, ritm mai scazut decat in luna anterioara, in timp ce afacerile din serviciile prestate populatiei s-au majorat in a saptea luna a anului cu 6,8%, potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).

Pe seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare, afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au crescut in iulie cu 20,8% fata de a saptea luna din 2015, iar serviciile prestate populatiei au avansat cu 8,4%, potrivit News.ro.

Fata de luna precedenta, afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au scazut in iulie ca serie bruta cu 3,2%, dar au crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,4%.

In luna iulie, cea mai mare crestere - cu 39,1% fata de iulie 2015, pe serie bruta - s-a inregistrat la vanzarile de motociclete, piese si accesorii aferente, plus intretinerea si repararea lor.

De asemenea, comertul cu autovehicule a urcat cu 24%, iar afacerile din intretinerea si repararea autovehiculelor au avansat cu 17,7% fata de a saptea luna din 2015, arata datele INS.

Citeste si:
Tot ce e important pentru managerii soferi: subiectele saptamanii
Tot ce e important pentru...

Pe partea de servicii prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri a crescut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 7,2%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a inregistrat un avans de 1,1%.

Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in luna iulie la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare, unde afacerile s-au majorat cu 39,9% fata de a saptea luna a anului trecut, si la hoteluri si restaurante, cu un plus de 17%.

Cumulat, in primele sapte luni ale anului, afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au crescut ca serie bruta cu 16,9%, fata de primele sapte luni din 2015, iar serviciile prestate populatiei au avansat cu 11,7%.

Pe seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cresterile sunt de 16,4%, respectiv 12%.

Citeste si:
Tot ce e important pentru managerii soferi: subiectele saptamanii...
Tot ce e important pentru...

Afacerile de retail sunt sustinute in acest an de cresterea puternica a salariilor. Ultimele statistici arata ca, in iulie, castigul salarial mediu net a fost de 2.078 lei, cu 12,4% mai mare decat in luna iulie a anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Afacerile cu masini au accelerat in august, cu un avans de 21,6%
Setari Cookie-uri