Afacerile din comert au crescut in iunie cu 8,5% fata de luna precedenta

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata, cu exceptia vanzarilor auto, a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta, cu 8,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,5%.

Evolutia a fost influentata de avansul comertului cu echipamente informatice si de telecomunicatii (28,7% ca serie bruta), comertului altor masini, echipamente si furnituri (27,4%), al produselor agricole brute si animalelor vii (20,7%), bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (9,3%), produselor alimentare, bauturilor si tutunului (9,2%), comertului cu ridicata nespecializat (7%) si activitatilor de intermediere in comertul cu ridicata (4,1%). Comertul cu ridicata specializat al altor produse a scazut cu 0,9%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS),citat de Mediafax.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, cifra de afaceri din comertul cu ridicata, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut in termeni nominali ca serie bruta, cu 8,3%, si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,6%. In primul semestru, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a urcat fata de semestrul I 2014 atat ca serie bruta, cu 2,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,4%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri