Totodata, comertul cu ridicata nespecializat a consemnat o crestere cu 11,4%, vanzarile en-gros de produse alimentare, bauturi si tutun cu 4,4%, iar cele de alte produse cu 1,2%.

Scaderi au inregistrat comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (-7,3%), activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-2,9%) si comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (-2,5%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

Pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cresterea a fost de 2,7%. Afacerile au urcat in septembrie cu 7,6% in termeni nominali fata de august, ca serie ajustata, ca urmare a cresterii comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+30,8%), a vanzarilor de produse agricole brute si de animale vii (+18,1%), de alte masini, echipamente si furnituri (+12,5%), a comertului cu ridicata nespecializat (+11,3%), a celui specializat al altor produse (+7,9%).

Citeste si:

De asemenea, vanzarile en-gros de bunuri de consum, altele decat cele alimentare, s-au majorat cu 6%, activitatile de intermediere in comertul cu ridicata cu 2,8%, iar vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 0,4%. Ca serie ajustata, vanzarile au fost mai mari cu 3,7%.

Comparativ cu septembrie anul trecut, afacerile au sporit cu 4,5%, serie bruta, sustinute de comertul echipamentului informatic si de telecomunicatii (+24,3%), cel al produselor alimentare, bauturilor si tutunului (+12,2%), de comertul cu ridicata nespecializat (+12%), precum si de vanzarile de produse agricole brute si animale vii (+5,7%).

Pe de alta parte, s-au consemnat scaderi la comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (-10,4%), activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-6,7%) si comertul cu ridicata specializat al altor produse (-2,7%). Totodata, afacerile au fost in urcare cu 4,1%, ca serie ajustata, fata de aceeasi luna a anului trecut.