Comertul cu ridicata a crescut in ianuarie cu 1,1%, arata INS

Afacerile din comertul cu ridicata, cu exceptia celui auto, au crescut in ianuarie, fata de aceeasi luna a anului trecut, cu 1,1% ca serie bruta si cu 1,5% ca serie ajustata, cel mai mare avans fiind inregistrat in vanzari de masini, echipamente si furnituri, potrivit datelor INS.

Astfel, comertul cu ridicata a altor masini, echipamente si furnituri a urcat cu 9% ca serie bruta si cu 12,1% ca serie ajustata, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), citat de Mediafax. In acelasi timp, comertul cu ridicata nespecializat s-a majorat cu 8,9% ca serie bruta si cu 11% ca serie ajustata.

Vanzarile de produse agricole brute si de animale vii s-au majorat cu 8,4% si, respectiv, cu 2,5%, activitatile de intermediere in comertul cu ridicata au avansat cu 3% brut si cu 3,9% ajustat, iar comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului cu 1,1% brut si cu 1,8% ajustat. Scadere, atat ca serie bruta, cat si ajustata, a inregistrat comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (-4,4% brut si -2% ajustat).

In aceeasi perioada, comertul cu ridicata specializat al altor produse a scazut cu 0,3% ca serie bruta, dar a crescut cu 0,9% ca serie ajustata, iar vanzarile de echipamente informatice si de telecomunicatii au scazut cu 0,1% ca serie bruta si au urcat cu 4,1% ca serie ajustata. Comparativ cu decembrie, cifra de afaceri din comertul cu ridicata a scazut in ianuarie cu 19,1% ca serie bruta, dar a crescut cu 2,2% ca serie ajustata.

Citeste si:
Comertul cu ridicata a inregistrat cresteri in luna februarie
Comertul cu ridicata a...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri