Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) a decis sa se doteze cu "un numar mare de utilaje" pentru a putea desfasura mai eficient lucrari in regie proprie, in contextul in care noua strategie a companiei este ca fiecare directie regionala sa poata finaliza in regie proprie un proiect de o complexitate medie, cum ar fi centurile oraselor Suceava si Bals, a declarat directorul CNAIR, Catalin Homor, potrivit unui comunicat publicat joi.

Homor a declarat recent, odata cu inaugurarea lotului 3 al autostrazii Sibiu-Orastie, primul finalizat de CNAIR in regie proprie, ca acest gen de proiecte trebuie multiplicate in viitor. Alt proiect pe care CNAIR s-a angajat sa le termine in regie proprie este reabilitarea tronsonului Ionesti-Varfurile de pe Drumul National 76 (DN76) Deva-Oradea, unde contractul a fost reziliat anul trecut din cauza intarzierilor.

In plus, CNAIR vrea sa termine in regie proprie un drum expres de 22 de kilometri, Agigea-23 August, paralel cu Drumul National 39 (DN39), pentru soferii care vor sa evite aglomeratia din sudul litoralului, scrie News.ro.

”Acest lucru vine din nevoia de a finaliza proiecte mai vechi sau mai noi care intr-o perioada mai scurta de timp sa satisfaca nevoia unei infrastructuri de transport de calitate. Pot sa dau cateva exemple: variantele de ocolire Suceava si Bals, DN 76, tronsonul Ionesti - Varfurile, drum expres Agigea”, a spus Homor.

Seful CNAIR a subliniat ca achizitionarea unui numar mare de utilaje si masini pentru constructia de drumuri va da posibilitatea directiilor regionale sa execute lucrari de intretinere pe timp de vara si pe timp de iarna si lucrari de reparatii de anvergura si complexitate mai mare decat in trecut.

Pentru unele dintre aceste utilaje au fost semnate deja contracte de furnizare si vor intra in parcul tehnic al CNAIR pana la finalul acestui an. Pentru restul, care au o capacitate tehnica ridicata, sunt in curs proceduri de achizitie publica.

Totodata, compania va demara si procesul de instruire pentru angajatii care vor manevra utilajele respective. Contractele au fost atribuite in urma unor licitatii si vor fi finantate din venituri proprii pentru investitii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri