Lumea auto ar putea sa explodeze din nou! Spunem asta pentru ca, dupa celebrul scandal Dieselgate, o noua acuzatie planeaza din nou asupra grupului Volkswagen. De data aceasta este vorba despre Audi. Surse din cadrul anumitor publicatii de peste ocean spun ca The California Air Resources Board (CARB) a decoperit un soft in transmisia automata a catorva masini marca Audi, conform Cars.ro

Acest dispozitiv, montat pe masina, ar activa un program de schimbare a treptelor de viteza pentru a produce mai putin dioxid de carbon in conditii reale de condus. Presa din strainatate sustine ca acest mecanism, care nu este similar cu cel care a declansat scandalul Dieselgate de anul trecut, este folosit atat la masinile alimentate pe motorina cat si la cele care au ca sursa benzina.

Atunci cand Volkswagen a recunoscut oficial ca a instalat astfel de softuri care controleaza poluarea la mai mult de 11 milioane de masini care s-au vandut in toata lumea, s-a declansat cea mai profunda criza din istoria producatorului german.

Citeste articolul integral pe Cars.ro

Citeste si:
Cele mai importante evenimente ale momentului
Actual: cele mai importante...

Sursa foto: Cars.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Fiat Chrysler isi unifica flota cu Tesla: care este motivul