Reactia autoritatii germane dupa ce mai multi posesori de VW diesel au refuzat sa vina la service: masinile vor fi scoase din circulatie

Autoritatea germana KBA anunta proprietarii de masini apartinand Volkswagen Group care nu s-au prezentat la service pentru a remedia emisiile motorizarilor diesel EA 189, ca autoturismele lor urmeaza sa fie scoase din circulatie.

In Hamburg si Munich, mai multor masini Audi si VW cu motorizari diesel Euro 5 afectate, ai caror proprietari au ignorat in mod succesiv instiintarile de a se prezenta la service pentru remedieri, le-a fost retrasa inmatricularea, scrie Automotive News Europe.

Alte vehicule sunt la un pas de a fi scoase din circulatie in Bavaria, dar li s-a acordat o perioada de gratie pentru a merge la service.

"Recall-ul (pentru masinile diesel afectate) este obligatoriu. Masinile care nu vor fi verificate vor fi scoase din uz. Proprietarii de masini au avut la dispozitie aproximativ un an si jumatate", a declarat KBA.

Masura vine dupa ce KBA a aprobat la inceputul anului 2016 programele software VW pentru a actualiza software unitatile de comanda ale motorizarilor de 1,2; 1,6 si 2,0 litri EA 189.

Citeste si:
Mitsubishi, investigata pentru trucarea emisiilor
Mitsubishi, investigata in...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

In septembrie 2015, grupul VW a recunoscut instalarea dispozitivelor inselatoare pe 11 milioane de vehicule in intreaga lume, inclusiv 5 milioane in Europa.

La inceputul lunii iunie, 95% din cele 2,46 milioane vehicule afectate din Germania au fost supuse remedierii, potrivit KBA.

In SUA, grupul VW a fost obligat sa compenseze proprietarii cu 30 de miliarde de dolari, in timp ce in restul lumii doar a corectat software, iar in cazul motorului de 1,6 litri a instalat o piesa hardware.

Cunoscut ca Dieselgate, scandalul emisiilor a vizat marcile Volkswagen, Audi, Seat sau Skoda, cu motorizarile EU5 TDI de 1.2, 1.6 si 2.0 litri, fabricate intre 2007 si 2015. Pentru a remedia problema, producatorul german a initiat o campanie la nivel global care consta in general in actualizarea software-ului unitatii de comanda a motorului.

Citeste si:
Percheziţii: Fiat, Alfa Romeo, Jeep şi Iveco ar fi manipulat...
Percheziţii: Fiat, Alfa...

Sursa foto: By bondvit / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri