Volkswagen se confrunta cu o noua problema tehnica, de aceasta data la vehiculele electrice. Grupul auto a rechemat in service toate masinile electrice e-Golf vandute in Statele Unite, aproximativ 5.600 de masini. Motivul rechemarii il reprezinta remedierea unei probleme la acumulator.

Toate vehiculele cu motoare electrice e-Golf comercializate in Statele Unite pana acum au fost rechemate in service, a precizat grupul auto german, conform Mediafax.

"Sunt vizate vehicule marca e-Golf fabricate in perioada 2014-2016, din cauza unui soft al sistemului acumulatorului care semnaleaza in mod gresit o descarcare, generand oprirea motorului electric", precizeaza grupul auto Volkswagen.

Saptamana trecuta, grupul auto Volkswagen a decis chemarea pentru reparatii a peste 800.000 de vehicule marcile Volkswagen Touareg si Porsche Cayenne, din cauza unei defectiuni la una dintre pedale.

In septembrie 2015, Volkswagen a anuntat ca circa 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit dupa ce Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) a acuzat VW ca a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante. Constructorul auto german ar fi instalat un software special in calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen si Audi.
Dispozitivul este programat sa activeze un sistem de filtrare completa a particulelor doar in timpul testelor oficiale pentru emisii. Dupa teste, adica in situatiile generale de functionare a motorului, dispozitivul dezactiveaza sistemul de filtrare a particulelor, sustine Agentia americana pentru Protectia Mediului. Potrivit autoritatilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au incalcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon.

Citeste si:
Probleme cu automobile Golf 8: Volkswagen a oprit livrările
Volkswagen a oprit livrările...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Tramvaiele liniilor 1 şi 10 vor circula fără întrerupere, începând cu 1 iunie
Setari Cookie-uri