Traficul pe podul de la Agigea, situat pe Drumul National 39, se va redeschide incepand de luni, 28 noiembrie, ora 00:00, mai devreme cu trei saptamani fata de termenul estimat, anunta Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), scrie News.ro.

Traficul pe podul de la Agigea, situat pe Drumul National 39, se va redeschide incepand de luni, 28 noiembrie, ora 00:00, mai devreme cu trei saptamani fata de termenul estimat, anunta Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Directorul General al CNAIR, Catalin Homor, a fost duminica la Podul Agigea si a evaluat stadiul lucrarilor.

“Podul de la Agigea a fost un proiect blocat la inceputul mandatului, a fost un proiect suspendat de mai bine de doi ani. Tinand cont de importanta acestui proiect, l-am trecut pe lista mea de prioritati in primele trei. Dupa negocieri foarte dure cu constructorul si de amploare am reusit sa deblocam acest proiect. Nu numai ca am reusit sa-l deblocam, ci ritmul lucrarilor a fost unul accelerat. Cu o mobilizare buna a constructorului si un management riguros din partea companiei suntem astazi in situatia pozitiva de a deschide traficul pe acest pod fara restrictii”, a afirmat Catalin Homor.

El a explicat ca lucrarile nu au fost finalizate, motiv pentru care podul va mai fi inchis la inceputul anului viitor, in martie sau aprilie, timp de o luna, pentru a fi asfaltat.

Citeste si:
Trafic ingreunat la iesirea de pe A4, din cauza lucrarilor din Agigea
Trafic ingreunat la iesirea...

“Este bine de notat faptul ca lucrarile nu sunt finalizate in integralitate. Acest pod probabil va mai fi inchis in luna martie sau aprilie, in functie de sezonul de lucru si de vreme, cum ne va permite aceasta pentru a finaliza lucrarile la partea carosabila. Este varianta pentru care eu militez pentru ca daca nu se inchide traficul total, nici trafic nu va fi, nici circulatie decenta si nici lucrarile nu se vor desfasura intr-un ritm normal. Consider ca oportun este sa-l inchidem o luna, finalizam si-l deschidem”, a precizat directorul general al CNAIR.

Circulatia pe Podul Agigea se va desfasura respectand regulile de circulatie si semnalizarile existente, precizeaza CNAIR. Podul a fost inchis complet circulatiei din 12 Septembrie pentru inlocuirea ultimelor doua hobane si finalizarea lucrarilor de reabilitare.

Sursa foto: CN APM

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Tramvaiele liniilor 1 şi 10 vor circula fără întrerupere, începând cu 1 iunie
Setari Cookie-uri