Ford a pregatit pentru sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, dar si aniversarea a 40 de ani de existenta a fabricii din Craiova un video Gymkhana, eveniment cronometrat cu obstacole in incinta uzinei.

Pilotul Simone Tempestini, campion mondial JWRC si dublu campion national de raliuri, a atins o viteza de aproape 190 km/h pe aleile din curtea fabricii Ford Craiova.

Fabrica de la Craiova are o capacitate care poate ajunge la 300.000 de masini pe an si 350.000 de motoare. Constructorul american Ford a lansat in productie in anul 2012 modelul Ford B-Max, iar anul viitor va fabrica si SUV-ul Ford EcoSport.

Ford a deschis Compania Nationala de Vanzari din Romania in august 2010, la doi ani dupa ce a preluat fabrica din Craiova unde compania a investit pana in prezent peste un miliard de euro in productia de vehicule si motoare. In anul 2014, Ford a inregistrat o crestere record a vanzarilor in Romania de 41,57% comparativ cu anul anterior si o cota de piata de 8,21%, rezultate care au plasat compania pe locul 3 in topul celor mai bine vandute marci auto din tara noastra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri