Timbrul de mediu va fi inlocuit de o alta taxa auto. Motivul? Productia interna de masini Dacia si Ford

Timbrul de mediu a fost eliminat, dar o noua taxa auto va aparea in locul lui pana la finalul anului. Motivul este sprijinirea productiei interne de masini, Dacia si Ford.

Odata cu eliminarea timbrului de mediu, industria autohtona de autovehicule va scadea cu 30% si se vor pierde 15.000 de locuri de munca, considera Daniel Constantin, vicepremier si ministru al Mediului, scrie Agerpres.

"Productia de autovehicule este foarte importanta pentru tara noastra si vorbim de doi mari producatori, intr-adevar cu capital strain, dar care de-a lungul timpului au avut deschidere guvernamentala foarte mare si vor avea in continuare. Eu ca ministru al Mediului voi fi preocupat ca pe piata romaneasca sa fie autovehicule cat mai noi si care sa polueze cat mai putin", a precizat Constantin.

Ministrul spune ca acciza in pretul carburantului nu este suficient fundamentata si nu poate intra in discutie.

Noul Guvern promite eliminarea timbrului de mediu pentru inmatricularea auto de la 1 februarie 2017 si a impozitului auto de la 1 ianuarie 2018.

Citeste si:
Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu au fost primiti in PNL
Fostii lideri ai Pro Romania,...

In ultimii 9 ani, timbrul de mediu a fost platit o singura data pe durata de functionare a masinii. Calculul timbrului de mediu 2016 se facea pe baza a patru elemente: emisiile medii de CO2/km, norma de poluare, cilindreea si vechimea masinii.

Timbrul de mediu a fost aplicat autoturismelor aduse din UE, la revanzarea masinilor inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 pentru care nu s-a platit taxa, sau la reinmatricularea masinilor pentru care taxa auto a fost recuperata in instanta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri