Volkswagen a revenit pe profit in 2016, cu un castig net de 5,1 miliarde euro

Producatorul auto german Volkswagen a revenit pe profit in 2016, dupa pierderile din anul precedent, obtinand un castig net de 5,1 miliarde euro, sustinut mai ales de vanzarile-record ale marcilor scumpe Audi si Porsche, transmite Reuters. Grupul a anuntat si plafonarea castigurilor managerilor.

In 2015, Volkswagen a inregistrat pierderi de 1,6 miliarde euro din cauza provizioanelor generate de scandalul testelor trucate pentru emisiile de la motoarele diesel, potrivit News.ro.

Insa Volkswagen a revenit puternic anul trecut, inregistrand un nivel-record al cifrei de afaceri, de 217,3 miliarde euro. Grupul german a propus acordarea, din profitul pbtinut in 2016, a unui dividend de 2 euro pe actiune obisnuita si de 2,06 euro pentru o actiune preferentiala.

Anul trecut, grupul a acordat dividende mult mai modeste, de 0,11 euro pentru actiune obisnuita.

Pentru 2017, grupul german estimeaza un profit similar cu cel de anul trecut.

Citeste si:
VW şi societăţile din China vor să investească 15 MLD euro în...
Volkswagen şi societăţile...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Grupul a mai anuntat si plafonarea castigurilor directorilor. Astfel, salariile maxime ale managerilor de top sunt reduse cu pana la 40%, iar castigul directorului general nu mai poate depasi 10 milioane euro pe an.

Salariile celorlalti membri ai directoratului sunt limitate de acum la 5,5 milioane euro pe an.

Volkswagen a devenit in 2016 cel mai mare producator auto din lume in functie de vanzari, punand capat dominatiei japonezilor de la Toyota din ultimii patru ani.

Grupul Volkswagen a vandut un numar record de 10,3 milioane de vehicule in intreaga lume, in pofida scandalului emisiilor automobilelor diesel, care i-a afectat reputatia.

Citeste si:
Companiile austriecilor din asigurări, profit URIAS în România în...
Companiile austriecilor din...

Sursa foto: Gyuszko-Photo/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri