Un procuror francez a deschis o investigatie impotriva grupului Fiat Chrysler, care este suspectat ca a trisat la testarea emisiilor automobilelor diesel, a declarat o sursa judiciara, potrivit Reuters.

Procurorul din Paris a deschis investigatia pe 15 martie, dupa ce autoritatea pentru consumatori si anti-frauda din cadrul Ministerului Finantelor a inaintat cazul justitiei, potrivit News.ro.

"Pot confirma ca a fost deschisa o investigatie judiciara pentru inselaciune in forma agravanta”, a declarat o sursa judiciara.

Grupul german Volkswagen a recunoscut in 2015, in SUA, ca a manipulat testele de poluare ale automobilelor diesel, iar ulterior mai multe state europene au lansat propriile teste pentru emisiile vehiculelor.

Pentru unele modele fabricate de General Motors, Renault si Fiat Chrysler, verificarile au constatat ca emisiile de oxid de nitrogen depasesc de peste 10 ori normele admise, in conditii reale de circulatie, precum si utilizarea pe scara larga a unor dispozitive care reduc emisiile in unele conditii.

Programul de testare din Franta a dus pana in prezent la propuneri de trimitere in judecata facute de agentia pentru fraude impotriva consumatorilor a patru producatori auto, Volkswagen, Renault, Fiat Chrysler si grupul PSA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri