UPS a luat aceasta decizie pentru ca tot mai multe companii din diferite industrii solicita transportul unor produse care sunt clasificate ca marfuri periculoase. Companiile din sectorul medical trebuie sa transporte substante chimice pentru a curata echipamentul de laborator.

Companiile de productie industriala transporta vopsea, gaze comprimate, adezivi si baterii, pe langa alte marfuri. UPS poate sprijini acum activitatea acestor companii, transportand acest tip de marfuri in 36 de tari.

UPS utilizeaza aplicatii tehnologice pentru a simplifica transportul coletelor, care respecta liniile directoare emise de Asociatia Internationala de Transport Aerian, Departamentul de Transport al SUA, Acordul European pentru marfuri periculoase si Organizatia Internationala a Aviatiei Civile, o agentie specializata a ONU.

Clientii UPS pot folosi solutia UPS Worldship pentru a verifica daca transporturile de marfuri periculoase indeplinesc toate cerintele in vigoare si notifica UPS cand transporturile sunt pregatite pentru procesare.

Reteaua integrata de transport a companiei utilizeaza ambalaje etanse, containere rezistente la foc si invelitori de protectie impotriva incendiilor.