„Suntem fericiti si mandri sa deschidem astazi acest nou depozit in Ploiesti”, declara Traian Dumitrescu, Director General Dachser Romania. „Aceasta locatie ultra-moderna indeplineste toate standardele nationale si internationale si este autorizata atat de Ministerul Mediului, cat si de IGSU (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta), iar parcul auto utilizat este supus unui sistem riguros de selectare si verificare.”

Tehnologie de varfMarfuri periculoase din clasele VCI 2, 3, 4.1, 6.1, 8, 10-13 pot fi depozitate in conditii de siguranta in Ploiesti. Depozitul este impartit in sase zone de protectie impotriva incendiilor, separate de ziduri si usi de protectie rezistente la foc. Aspersoare cu sistem mixt de spuma sunt instalate la fiecare nivel de stocare. Depozitul pentru marfuri periculoase este, de asemenea, echipat cu sisteme de alarma pentru incendiu si senzori pentru substante combustibile si toxice volatile. Podeaua depozitului este rezistenta la apa si este tratata impotriva scurgerilor de petrol si produse chimice.

Dachser stocheaza de doua ori mai multa apa de stingere a incendiilor in Ploiesti fata de prevederile legale. Rezervoarele si tevile care duc la depozit sunt incalzite atunci cand temperaturile scad sub zero. Doua bazine de retentie din beton cu o capacitate de 2.000 de metri cubi, amplasate sub constructie, asigura etanseitatea si nu permit scurgerea accidentala si infiltrarea in sol a nici unei singure picaturi de apa reziduala contaminata, ori a altor lichide scapate ca urmare a unor accidente sau pagube. Rafturile pot rezista la cutremure cu o magnitudine de pana la 8 grade pe scara Richter. Stabilitatea este garantata de sistemele suplimentare speciale de metal si de cantitatea dubla de otel utlilizata fata de rafturile standard. Constructia si proiectarea acestor rafturi sunt unicat in Europa.

"Facilitatea din Ploiesti este un proiect emblematic in extinderea retelei noastre de logistica la nivel european", declara Michael Schilling, Managing Director Dachser European Network Management & Logistics Systems. "Prin acest angajament, Dachser stabileste standarde pentru intreaga regiune."


Despre Dachser:
Compania Dachser (www.dachser.com) este reprezentata prin propriile agentii in patru locatii din Romania - din anul 2009: Bucuresti, Arad, Brasov si din acest an in Ploiesti. In 2011, furnizorul de servicii logistice la nivel international a generat venituri totale de 4,3 miliarde de euro in intreaga lume. 21.000 persoane lucreaza in 315 centre de profit care manipuleaza in toata lumea 49,3 milioane loturi de marfa cu o greutate totala de 37,1 milioane de tone.

DACHSER ROMANIA srl
Andrei Bentea Tel.: +40 (0) 21 300 36 41
Commercial Director Fax: +40 (0) 21 300 36 36
Bd. Iuliu Maniu nr. 600A E-mail: andrei.bentea@dachser.com
061129 Bucuresti Internet: www.dachser.ro