Felix Pătrășcanu este unul dintre cei mai de succes antreprenori din România și liderul unei afaceri de familie care a modelat semnificativ peisajul de business din țara noastră. O performanță în business care s-a construit în timp, cu perseverență, răbdare și timp pentru a dobândi mereu cunoștințe noi. Iată câteva recomandări de cărți care lui Felix Pătrășcanu i-au adus o schimbare de paradigmă asupra modului în care gândește, dar și a celui în care conduce un business atât de profitabil cum este FAN Courier.

Top 5 cărți recomandate de Felix Pătrășcanu, cofondator FAN Courier

1. Mentalitate deschisă (Institutul Arbinger)

Mentalitate deschisă este un volum care înglobează cei 35 de ani de activitate de la Institutul Arbinger din SUA, lider mondial în schimbarea de mentalitate. Cartea este un model de îndrumări, povestiri și bune practici de la lideri care au aplicat schimbări de mentalitate în organizațiile pe care le conduc.

În februarie 2020, cu puțin înainte de apariția primelor cazuri de COVID-19 în România, FAN Courier a început un program de mentalitate deschisă, cu scopul de a îmbunătăți afacerea.

2. Principii – Ray Dalio

„Principii” este una dintre cărțile etalon pentru lumea de business și nu numai, fiind un ghid care compilează principiile de viață și de afaceri ale renumitului investitor Ray Dalio. Ideea principală a volumului este aceea de a „învăța să obții cât mai mult din fiecare efort pe care îl depui”.

Cartea este deja de mult timp recomandată de Bill Gates ca fiind un „must read”, dedicată în special antreprenorilor, managerilor, dar și celor care vor să devină mai buni în meseria pe care o practică.

3. Paradoxul Puterii – Dacher Keltner

„Paradoxul Puterii” este cea mai cunoscută lucrare a Dacher Keltner, profesor de psihologie la Universitatea California din Berkeley și expert în originile biologice ale emoției umane.

Cartea este destinată publicului larg și ne arată cum indivizii care ajung în poziții de putere tind să devină egoiști, lipsiți de empatie și chiar să-și justifice acțiunile prin mituri create în jurul propriei superiorități.

4. Management al minții – prof. Steve Peters

„Management al minții” este una dintre lucrările care ne prezintă binecunoscutul paradox al cimpanzeului, ce surprinde, în esență, latura umană care generează comportamente raționale, în acord cu ce se întâmplă și jurul nostru, dar și cea emoțională, care ne face să reacționăm necontrolat (cimpanzeul sabotor).

5. De ce eșuează companiile? 10 greșeli și 100 de soluții – Iancu Guda

Cartea lui Iancu Guda documentează cele mai comune 10 greșeli ale companiilor din România care au dus către intrarea lor în insolvență. Analistul financiar prezintă și modul în care pot fi evitate și soluționate aceste greșeli comune, pe înțelesul tuturor.

Aceste cărți ar trebui citite obligatoriu de orice antreprenor. Bineînțeles că sunt și altele, multe altele, dar acestea mi-au schimbat felul de a gândi din perspectiva business-ului și a vieții personale.

Felix Pătrășcanu, cofondator FAN Courier

Citește și: Felix Pătrășcanu: România are multe oportunități pentru că are multe lipsuri

Top 4 filme recomandate de Felix Pătrășcanu, cofondator FAN Courier

Against the Ice (Deșertul de gheață)

Filmul spune povestea a doi exploratori din 1909 care luptă pentru a supraviețui, după ce au rămas în urmă în timpul unei expediții în Groenlanda acoperită de gheață. Pelicula are nota 6.5 pe IMDB și este disponibilă pe Netflix România.

The Shack (Baraca)

După ce o tragedie în familie, Mack Phillips (Sam Worthington) se confruntă cu o depresie severă care îl face să-și pună la îndoială convingerile. După ce primește o scrisoare misterioasă prin care este îndemnat să meargă către o baracă, viața să se schimbă. Filmul are nota 6.2 pe IMDB și poate fi vizionat pe Netflix România.

Nuntă mută

Nuntă Mută este, fără doar și poate, una dintre cele mai apreciate ecranizări românești. Filmul îi înfățișează pe Mara (Meda Victor) și Iancu (Alexandru Potocean), doi tineri urmează să se căsătorească. Coincidența nefastă face ca ziua nunții să coincidă cu moartea liderului sovietic Iosif Stalin, ceea ce avea să impună zi de doliu național. Un film pe care îl poți vedea pe Netflix România, cu o notă de 7.8 pe IMDB.

The Coming War on China (documentar)

Jurnalistul John Pilger, dezvăluie ceea ce știrile nu spun și anume că că cea mai mare putere militară a lumii, Statele Unite, și a doua putere economică a lumii, China, ambele cu arme nucleare, ar putea fi pe drumul spre război.

Documentarul are nota 7 pe IMDB, fiind disponibil pe Netflix România.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri