Fiind născută în nordul țării, din motive logistice, vacanțele de vară migrau de multe ori de pe litoral spre Băile Felix. Pentru că infrastructura nu s-a dezvoltat nici în momentul de față, am decis să mă scald pentru un weekend în băile termale ale bulgarilor, într-o destinație aflată la patru ore de mers cu mașina față de București. Prețul unei nopți de cazare pornește de la 660 de lei pentru două persoane, nu intră în acești bani experiența ștrandurilor din copilărie, ci mai degrabă, o experiență de lux.

Hotelul Aquahouse Hotel & SPA din Sf Constantin și Elena, Bulgaria, se află la patru kilometri de Varna, fiind așezat chiar pe malul mării. Prețurile diferă în funcție de perioada din an și pornesc de la 258 de leva (660 de lei) pe noapte pentru două persoane. În acest preț este integrat accesul la centrul SPA al hotelului și micul dejun.

Pentru a face o comparație dintre hotelul din Bulgaria și ofertele din Băile Felix, am pus cap la cap oferta vecinilor de la sud de Dunăre cu cea a „perlei termale românești”. Hotelul Aquahouse Hotel & SPA este un centru de 5 stele, așa că am ales același rang hotelier și în România. Singurul hotel de 5 stele din Băile Felix este Lotus Therm Spa&Luxury Resort, iar aici, o noapte de cazare pentru două persoane costă 1.273 de lei, însă, oferta cuprinde atât micul dejun cât și cina inclusă, conform Booking.

Sursă foto: Hotelul Aquahouse Hotel & SPA

Bulgarii plusează pe vederea la mare

Hotelul Aquahouse Hotel & SPA face parte din grupul Ensana Hotels, operator care deține unități de cazare în Cehia, Slovacia, Ungaria, Grecia (va opera din 2025/2026), UK, iar una chiar și în România. Locația din România, inaugurată anul trecut, se află amplasată la Sovata.

Întrebarea următoare este una firească: de ce ar trebui românii să bată drumul până în Bulgaria când au aceleași servicii în România? Ei bine, managerii mizează pe faptul că locația hotelului, la câțiva metri de mare, este un avantaj de necontestat pentru atragerea turiștilor. Drept dovadă, acesta este view-ul din camerele de hotel:

Sursă foto: Hotelul Aquahouse Hotel & SPA

Este „mersul la băi” doar pentru bătrâni? Hotelul are un centru întreg de înfrumusețare

În copilărie, mersul la Băile Felix avea ca simplu scop bălăcitul, nici decum efectele benefice ale apei termale. Chiar dacă nu vizitezi centrul pentru beneficiile medicale, hotelul are un centru SPA care oferă mai mult servicii de înfrumusețate. Spre exemplu, „specialitatea casei” este un procedeu pe bază de scrub și uleiuri esențiale extrase din pin, iar procedeul începe cu exfolierea pielii, fiind urmat de un masaj relaxant.

În SPA-ul hotelului sunt disponibile trei băi de aburi, o salină și două saune, dintre care, una aromată. Complexul hotelier se întinde pe o suprafață de 6.000 de metri pătrați, cu 14 piscine. În ceea ce privește partea gastronomică, hotelul are cinci restaurante diferite, patru baruri și un „minibar” cu înghețată.

Sursă foto: Hotelul Aquahouse Hotel & SPA

Aquahouse Hotel & SPA este un hotel de 5 stele, construit și deschis în anul 2022, situat în stațiunea Sf Constantin și Elena din Bulgaria. Hotelul oferă peste 400 de camere cu vedere la Marea Neagră.

Sursa foto: Hotelul Aquahouse Hotel & SPA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri