La finalul lunii noiembrie, Dacia a prezentat a treia generație Duster, cu o suită de noutăți printre care se numără un design exterior complet nou, dar și o motorizare hibridă împrumutată de pe Jogger. Deși SUV-ul compact și-a păstrat dimensiunile cunoscute, pasagerii din spate vor avea mai mult loc la picioare, iar partea de infotainment a fost dusă la un nivel nemaivăzut pe un automobil produs la Mioveni. Reprezentanții companiei au dezvăluit și prețul pentru noul model.

Cât costă cel mai recent model Dacia Duster. Când vor putea românii să-l comande

Lansat în 2010, reînnoit pentru prima oară în 2017, Duster s-a impus prin modul atipic de abordare a segmentului SUV. Încă din primul an de comercializare, Duster s-a aflat constant în fruntea clasamentului celor mai vândute modele SUV de pe piața din România, indiferent de segment. Noul Duster va putea fi comandat începând din prima săptămână a lunii martie, primele livrări către clienți fiind prevăzute pentru sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului în curs. Prețul noului Duster va începe de la 18.800 de euro (TVA inclus), potrivit unui comunicat primit de la companie.

Noul Dacia Duster în România. Prețurile pentru gama de modele

Dacia Duster- preturi 2024

Sursa foto: Dacia.ro

Ce caracteristici are noul Dacia Duster

Noul Duster este primul vehicul echipat cu motorul pe benzină TCe 130, oferind clienților un prim nivel de electrificare, cu sistem mild hybrid de 48V. Motorizarea este disponibilă cu cutia de viteze manuală cu 6 trepte pentru versiunile 4X2 și 4X4 și combină un motor pe benzină de nouă generație, cu 3 cilindri, de 1,2 litri, turbo, cu un sistem mild hybrid de 48V. Astfel, motorizarea TCe 130 permite diminuarea consumului mediu și a emisiilor de CO2 cu aproximativ 10%.

noul dacia duster interiorSursa foto: Wall-Street.ro

Adoptată de Dacia la începutul anului 2023 pe modelul Jogger, motorizarea HYBRID 140 este de acum disponibilă și pe noul Duster, cu o cutie de viteze automată cuplată la o cutie de viteze fără ambreiaj. Noul Duster HYBRID 140 poate fi condus în modul electric până la 80% din timpul de rulare în oraș, reducând consumul de combustibil cu până la 40% în ciclu urban, comparativ cu un motor termic echivalent în ciclu urban, bazat pe obiceiurile de conducere similare.

Dacia este singurul producător care propune, sub emblema ECO-G, motorizări cu carburație mixtă benzină și GPL pe ansamblul gamei sale de modele. Noul Duster beneficiază de această tehnologie dovedită, instalată din fabrică. În mod GPL, noul Duster ECO-G 100 emite în medie cu 10% mai puțin CO2 decât o motorizare pe benzină echivalentă.

Cum pot românii să facă rezervări pentru noul Dacia Duster

Începând de azi, 4 ianuarie 2024, cei interesați să cumpere noua Dacia Duster pot rezerva online un vehicul în versiunea Extreme, complet echipat, de culoare Sandstone Beige, în oricare variantă de motorizare. Cele 200 de exemplare disponibile vor putea fi achiziționate doar de persoane fizice, exclusiv online. Cei interesați sunt pot face rezervarea pe site-ul https://vanzari.dacia.ro și să achite o taxă de rezervare de 100 de euro. Plata se efectuează cu card bancar prin intermediul unui procesator de plăți. După confirmarea rezervării, clienții pot alege singuri la ce dealer Dacia doresc să le fie livrată mașina, tot acolo urmând să fie plătită și diferența de preț.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri