Astfel, in perioada ianuarie-septembrie au fost inchiriate spatii industriale totalizand aproximativ 75.000 metri patrati, din care 76% in stocul modern. In perioada similara a anului trecut, companiile au inchiriat 120.000 de metri patrati, din care 86% spatii moderne.

Cele mai importante tranzactii cu spatii industriale au fost realizate in acest an de companiile DB Schencker/Romtrans in Phoenix Logistics Park, Rhein Vision in Ploiesti West Park si Dachser, tot in Ploiesti.

Oferta noua pe piata se mentine la un nivel extrem de redus, in Bucuresti activitatea de constructie speculativa a spatiilor industriale fiind in continuare limitata. Proiectele aflate in constructie in prezent sunt fie pre-inchiriate, fie dezvoltate la cerere.

Cele mai importante unitati cu spatii industriale finalizate in trimestrul al treilea in Romania totalizeaza 45.000 de metri patrati. Alti aproape 40.000 metri patrati sunt in constructie.

Chiriile spatiilor industriale au scazut usor, ajungand pana la nivelul mediu de 3,8-4 euro/mp/luna. Chiriile spatiilor dedicate industriei usoare sunt de 3,5-4,25 euro/mp/luna.

In cazul spatiilor industriale de mari dimensiuni, de peste 20.000 metri patrati, costurile de inchiriere sunt cuprinse intre 3,5 si 3,75 euro/mp/luna. La chiria de baza se adauga serviciile de intretinere (in jur de 15-20% din valoare chiriei de baza) precum si costul serviciilor de manipulare din spatiile de depozitare.