Traficul rutier este o problema, in crestere, in majoritatea oraselor mari de pe glob, scrie businessinsider.com.

Unele orase au luat masuri pentru a reduce traficul congestionat. Printre acestea se numara Londra, care a introdus o taxa pentru majoritatea vehiculelor care circula intr-o zona desemnata ca fiind aglomerata. Dar alte municipalitati nu au gasit o solutie reala.

TomTom a realizat un clasament cu orasele europene in care traficul este de cosmar. Compania a colectat date timp de noua ani si a dat fiecarui oras un scor de congestie. Punctajul anual, recent actualizat cu date din 2016, ne arata cat timp de calatorie suplimentar pierzi pentru a ajunge undeva in oras.

Top 13 orase europene cu trafic de cosmar:

13. Napoli, Italia - scor 33%

Un sofer in Napoli va pierde cu 33% mai mult timp pentru a ajunge la destinatie in oras. Scorul a crescut cu doua puncte fata de anul precedent.

12. Koln, Germania - scor 34%

Si in Koln traficul a crescut de la 30% la 34%, de la an la an.

11. Varsovia, Polonia - scor 37%

10. Atena, Grecia - scor 37%

9. Manchester, Anglia - scor 38%

8. Bruxelles, Belgia - scor 38%

7. Paris, Franta - 38%

Citeste si:

6. Roma, Italia - 40%

5. Marsilia, Franta - 40%

4. Londra, Anglia - 40%

3. Saint Petersburg, Rusia - scor 41%

2. Moscova, Rusia - scor 44%

Soferii in Moscova au beneficiat anul trecut de un sistem inteligent de parcare care le-a redus timpul de cautare cu 65%.

1. Bucuresti, Romania - scor 50%

In Bucuresti este cel mai prost trafic din Europa cu un scor de 50% din 100%, o crestere masiva de 7 puncte fata de anul precedent.

Intr-un alt clasament realizat de TomTom, Bucurestiul este pe locul 3 pe glob, dupa Mexico City si Bangkok, in ceea ce priveste traficul la ore de varf seara. Rezultatele au fost compilate dupa ce TomTom a comparat valorile de trafic in 390 de orase din 48 de tari.

Sursa foto: joyfull / Shutterstock